Uskoro izlazi drugi album grupe Chronosfear za Elevate Records

Drugi album Chronosfeara biti će objavljen početkom 2022. za Elevate Records. Album nosi naziv “The Astral Gates Pt. 1 – A Secret Revealed”.
To je prvi dio koncepta od dva poglavlja, baziran na kratkoj priči koju je napisao basist Xavier Rota. Komponiranje pjesama počelo je već 2018. godine, čak i prije izlazka debitantskog albuma “Chronosfear” (Underground Symphony Records, 2018.).


Svu glazbu i aranžmane u cijelosti je skladao pjevač i tekstopisac Filippo Tezza, s iznimkom jedne pjesme koja je nastala u suradnji s bubnjarom Micheleom Olmijem , kao i uvod, koji je skladao Giacomo Savina koji je surađivao kao orkestralni suaranžer. Tekstove, temeljene na kratkoj priči, također je napisao Filippo Tezza.
U odnosu na debitantski album, zvuk novog biti će sofisticiraniji, a aranžmani će biti složeniji, uz nekr moderne i privlačnije zvukove klavijaturista Davidea Baldellija, kao i odličnim gitarskim solažama novog gitarista Franka Campesea. Zvuk se može definirati kao power metal s progresivnim dodacima, ali i s većim simfonijskim i zborskim stavom. “The Astral Gates Pt. 1 – A Secret Revealed” i njegov koncept, bit će ploča u kojoj će zasigurno uživati ​​svaki ljubitelj melodičnog power metala