Prvi video CELTIC HILLSA s nadolazećeg albuma “Huldufólk”

Ovaj prvi singl “After The Hearthquake” najavljuje izlazak albuma. Pjesma je to koja govori o snazi ​​naroda nakon strašnog potresa 6. svibnja 1976. u Furlaniji odnosno o upornosti i solidarnosti za ono što je ušlo u povijest kao Velika obnova Furlanije. Himna je to da ostanemo ujedinjeni i pomažemo jedni drugima tijekom tragedija koje pogađaju narode cijele Zemlje.
Novi album “Huldufolk” izaći ćeu prvom kvartalu 2022. Biti će to album s puno melodije, ali koju karakterizira brzina koja odlikuje Celtic Hills, a ovaj singl je odlična najava onoga što ćemo čuti.
Album je i ovoga puta producirala Michele Guaitoli pjevačica Temperance i Vision of Atlantis u studijima Groove Factory u Udinama, a za realizaciju naslovnice ponovno je angažirana talentirana Sheila Franco.

Nedavno je pjevač i gitarist benda Jonathan Vanderbilt najavio gostujuću gitaristicu Gabriele Pala (Karnak, Azure Agony, Goldenseed) koja će odsvirati dva sola na albumu za pjesme ‘Green Forest’ i ‘Gate of Hollow Earth’. Osim što je vrlo dobar gitarist, Gabriele je i stručni poznavatelj Chapman Sticka, instrumenta koji se svira tehnikom tapkanja.

otkrio je još Jonathan o”Huldufólku”:
“Opet ćemo i ovoga puta pričati o Furlaniji, a na djelu je teorija da se lokacija američke zračne baze Aviano koristi za kontrolu drevnog pristupa podzemnom svijetu, koji su od davnina koristili poganski bogovi. Otkrivaju se magični obredi stanovnika planina i mjesta na kojima su nekada među ljudima živjeli vilenjaci, vile i patuljci. Već postoje definitivni naslovi poput The Sound of the Earth u f-molu. Tekst govori kako možete koristiti blagotvorna energija drveća u zoru za jačanje vaše energije, ali neće nedostajati povijesnih događaja koji prate svaki album CELTIC HILLSA.”

https://www.n1m.com/celtichills/