Foals serviraju ljetnu razglednicu iz prošlosti s pjesmom ”2001”  

 

Nakon što su završili turneju po Ujedinjenom Kraljevstvu koja je uključivala četiri trijumfalne večeri u londonskoj Olympiji pred sveukupno 40 000 oduševljenih fanova, Foals su spremni svoj suncem okupani zvuk prenijeti ovo ljeto na festivalske pozornice. Ususret objavi albuma ‘’Life Is Yours’’, bend je otkrio najnoviji singl, pjesmu ‘’2001’’.
Novu pjesmu nose disco i funk utjecaji koji su prožimali i posljednje objavljene pjesme ‘’Wake Me Up’’, ‘’2am’’ i ‘’Looking High’’, a Philippakisov falsetto uzdiže se do nebesa koja spominje u uvodnom tekstu pjesme. Unatoč hrabrom novom zvuku koji donosi, pjesma je zapravo osvrt na neka prošla vremena.


‘’Pjesma ‘2001’ je poput razglednice iz prošlosti. Otprilike u to vrijeme preselili smo se u Brighton, bili smo mlad bend i prvi put smo okusili samostalnost. U trenutku kada dobijete te slobode, okruženi ste iskušenjem. Reference na bombone na plaži i Brighton rock simboli su droge i hedonizma. Ovo je napisano u dubinama pandemijske zime i postoji eskapitička želja da se izvučemo iz osjećaja zatvorenosti, kako u smislu pandemije, tako i u smislu adolescencije.’’, otkriva Philippakis, a prateći video koji je režirao Esteban seli ove teme u Španjolsku i Costa Bravu kroz prizmu polaroida i isprane palete boja.

Foals – 2001