U prodaji “Hercegovka vodi kolo sada”, novi album Dukata, tamburaša iz Širokog Brijega

 

 

Tamburaški sastav Dukati djeluje od 2007. godine i do danas je nastupio na raznim festivalima, od Neuma i Mostara do Županje i Kaptola. Četiri godine radili su na albumu “Hercegovka vodi kolo sada” koji je sada ugledao svjetlo dana.
Na njemu je 11 pjesama, a kroz njih su provukli više stilova, hercegovačke, tamburaške i zabavne skladbe. Pjesme su radili popularni skladatelji i tekstopisci: Branimir Mikić, Branimir Jovanovac, Hrvoje Bogutovac, Milena Ludajić, Robert Drinovac, Bože Zovko, Tomislav Jakobović i Alen Lemešević.


Album je premijerno predstavljen krajem travnja u kino dvorani u Širokom Brijegu, a gosti su bili legende tamburaške glazbe Šima Jovanovac i Stjepan Jeršek Štef.
“Naravno, nismo zaboravili ni na naše prijatelje iz dijaspore i sve one koji nisu mogli doći na koncert, tako da je live prijenos od nekoliko tisuća gledatelja bio pun pogodak. Snimku i dalje možete pogledati na YouTube platformi, a mi se nadamo da ćete uživati, kao kroz koncert, tako i kroz naše pjesme te da će one biti neizostavni dio vašeg veselja i svih emocija koje kroz glazbu proživljavamo”, poručili su Dukati koje čine: Bože Zovko Bole, Mirko Zovko Mićo, Dinko Soldo, Martin Spajić, Robert Drinovac i Nikolina Marušić.