“Zaboravim na sve kad vidim kako plešeš” projekta DVAPUT je novi singl platforme Femme nouvelle vol. 3



 
 
Femme nouvelle vol. 3 ide dalje uz očaravajuću pjesmu “Zaboravim na sve kad vidim kako plešeš” autorsko producentskog dvojca DVAPUT, a koju je otpjevala Ivana Starčević.

DVAPUT je eksperimentalan glazbeni projekt, koncipiran na suradnji, ali tako da se izbjegnu sva bendovska ograničenja i iskoristi širi spektar različitih autora i izvođača, koji daju svoj stvaralački doprinos. Tako se u fokus stavlja svaka pojedina pjesma, kao optimalan spoj različitih kreativnih svjetova, koje su žanrovski ponajprije pop, ali uz primjese electra, funka, dance-a i drugih glazbenih stilova, bez ikakvih ograničenja.
 
Okosnicu ove autorsko-producentske platforme čine Goran Kuretić i Marta Muždalo, a nadopunjuju je razni autori i izvođači, ovisno o karakteru pojedine pjesme. Na taj način će nastati osam pjesama, koje će izvoditi različiti umjetnici, raznovrsnih glazbenih vidika. Goran se prije nekoliko godina predstavio kaloričnim pop bendom PigPop, a Marta se, osim kao članica bueno punk benda Diletanti, prethodno pojavljivala u ulozi tekstopisca na hit pjesmama Natali Dizdar (Ne dajNaučila sam trik….) i Raketa (Bijela buka, Ponekad mi daš…). DVAPUT je otvoren za sve oblike suradnje, a cilj je sinteza raznolikih kreativnih energija.
 
 

 
 „Ovaj je projekt za mene, koja sam prvenstveno tekstopisac, prilika da sudjelujem i u stvaranju glazbe i produkciji, autorski i operativno, te tako pronađem najbolji put i glas koji će moje riječi predstaviti javnosti. Smatram da bez dobrog teksta nema dobre pjesme, a s obzirom da naš jezik nije toliko pjevan, poput recimo engleskog, trudim se pisati jednostavne i jasne, pomalo zaigrane stihove, ali uz poneki incident i dosjetku, koji privlače pažnju i lakše ulaze u uho.“, ispričala je Marta
 
Pjesma “Zaboravim na sve kad vidim kako plešeš” nastala je davne 2003. godine, međutim, spletom okolnosti tek sad napušta ladicu. Spoj je pitkog plesnog pop zvuka autora glazbe Marina Ostojića i Martine neposredne lirike. Snimana je u SilverSound studiju, a aranžer i producent Marko Levanić  svojom je svježinom i majstorskim zahvatima pjesmu podigao na novu razinu. Prateće vokale otpjevala je Nina Kelava. Pjesmu je miksao i masterirao Pavle Miholjević, koji će biti stalni suradnik na projektu.
 
 
 
 „Ponosni smo što je pjesmu “Zaboravim na sve kad vidim kako plešeš”, koja je dio Femme nouvelle vol. 3 kompilacije, otpjevala jedna od naših najboljih pjevačica – izvrsna Ivana Starčević, koja je svojim moćnim vokalom učvrstila i povezala lepršave stihove i dvornikovski „enfant terrible“ groove.“, rekli su Marta i Goran.
 
Prateći video je osmislila i režirala poznata redateljica Sara Hribar, koja se već okušala u brojnim glazbenim spotovima, a montažer je višestruko nagrađivani Tomislav Pavlic. Ostali dio kreativnog tima čine: direktor fotografije Daniel Ruljančić, kolorist Patrik Ivačić, te kostimografkinja Morana Saračević. Kamera prati plesača Šimuna Stankova, koji utjelovljuje radnika na kolodvoru, čistača željezničkih trasa i hipstera-luzera, koji stječe samopouzdanje samo kad ga dotakne glazba. Dok je svakodnevica dosadna i naporna, glazba od čistača čini plesača (i čovjeka spremnog na stvarnost). Glazba i ritam bacaju čistača u neku drugu sferu, dok je svakodnevica tiha, dosadna i pogubna. Srećom, postoji savršena pjesma koja će ga izvući i dati mu iznova smisao životu. Video spot je na 31. Danima hrvatskog filma bio nominiran u glavnom natjecateljskom programu, u kategoriji namjenskog filma.
 
 
 
 „Posebno bismo se zahvalili HŽ Infrastrukturi, HŽ Putničkom prijevozu i Tehničkim servisima željezničkih vozila, koji su omogućili lokacije za snimanje, te prijateljima projekta: Asji, Miciki, Janji, Ivani, Sanji, Toniju, Dariu, Marinku, Zizi, Mitri, Mariji i Ani, na nesebičnoj podršci i pomoći.“, izjavili su.
 
 „Femme nouvelle svojom ovogodišnjom temom ženskih suradnji, savršeno se nadopunjuje i s konceptom DVAPUT, jer se njihov autorski i producentski rad upravo temelji na suradnjama, a ženska energija koja se utkala u zvuk i sliku “Zaboravim na sve kad vidim kako plešeš” , iznjedrila je potencijalni ljetni hit.“, o pjesmi je ispričala Lana Čulig, pokretačica projekta Femme Nouvelle.

Pjesma “Zaboravim na sve kad vidim kako plešeš” uskoro će se naći na Femme nouvelle vol. 3  digitalnoj kompilaciji, a 9. lipnja u ljetnom vrtu Vintage Industrial Bara održat će se i koncert na kojem će nastupiti Mi Vida, Gina Damjanović i Meritas, uz DJ set Baby Babilon dok će 12. lipnja na istom mjestu nastupiti Nikolina kao uvertira u koncertnu promociju albuma “Bye Bye Saturn” alumne Femme nouvelle festivala Maje Posavec.

Ulaz na prvi festivalski dan 9. lipnja je slobodan, a ulaznice za koncert Maje Posavec 12. lipnja potražite na Entrio.hr.

Pjesma “Zaboravim na sve kad vidim kako plešeš” dostupna je na svim digitalnim servisima.