Deronjić, Golob, Levačić trio objavili singl “Sunrise” s albuma prvijenca “Sunrise Sundown”

Nakon što su u ožujku objavili album prvijenac “Sunrise Sundown”, jazz sastav Deronjić, Golob, Levačić trio predstavlja spot za skladbu “Sunrise” koja otvara spomenuto izdanje.
Ovaj album improvizirane glazbe koncipiran je na način da tvori jedan ciklus, životni i prirodni, označavajući početak i kraj. Interakcija i ritmičko-harmonijska igra članova trija otvara mnoštvo novih zvučnih dimenzija ispunjenih emocijama, koje dolaze do izražaja u spotu redateljice Barbare Radelje, a posebice kroz pokrete plesačice Roberte Milevoj.
Karakter improvizacije je ambijentalne, spiritualne i emotivne prirode koja proizlazi iz senzibiliteta trojice glazbenika. Vrijednost glazbe skriva se u raznim iskustvima, a naglasak na ekspresivnosti i sposobnosti prenošenja emocija bio je važan element pri stvaranju singla i spota, ali i čitavog albuma. Trio Matej Deronjić (klavir), Žiga Golob (kontrabas) i Krunoslav Levačić (bubnjevi) ambijent akustičnog klavirskog trija smatraju posebnim užitkom i izazovom pri izvođenju zajedničkih improvizacija.

Matej Deronjić hrvatski je pijanist sa završenom Muzičkom Akademijom u Zagrebu, odsjek glazbene pedagogije. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekao je u glazbenoj školi Vatroslav Lisinski u Zagrebu, a ljubav prema jazz glazbi otkriva 2002. godine u Grožnjanu, na ljetnoj glazbenoj radionici pod vodstvom velikog Boška Petrovića i Emila Spanye. Tijekom godina bilježi suradnje s mnogim renomiranim hrvatskim jazz glazbenicima poput Saše Nestorovića, Davora Križića, Žige Goloba, Krunoslava Levačića, Matije Dedića, Nene Grahovca te Zagreb Jazz Portraita. Žiga Golob je eminentni slovenski kontarabasist s preko stotinu snimljenih nosača zvuka za razne izvođače te bogatim iskustvom nastupanja diljem Europe, dok je Kruno Levačić jedan od najistaknutijih hrvatskih jazz bubnjara i skladatelja, vrsni pedagog, svestrani glazbenik i čest gost međunarodne jazz scene.

Deronjić, Golob, Levačić trio – Sunrise (Official video)