Nina Petković predstavlja album “Koraci”

Nina Petković, crnogorska pjevačica i autorica ima u prodaji album “Koraci”. Prepoznatljiva po pop izričaju i hitovima, kao i po nastupima na raznim festivalima, nerijetko je bila visokopozicionirana te nagrađena. Nina je i poznata televizijska ličnost u Crnoj Gori, a za promociju svoje glazbe ne libi se ni ukrcati na kruzer i proputovati cijeli svijet pjevajući. Dva puta je nastupila i na Monteviziji, a prošle godine bila je dio CMC festivala, što se ponavlja i u 2022.
Na ovom izdanju ističe se Ninin talent, od glasa preko tekstova do glazbe, a “Koraci” su pravi splet pjesama koje su ostavile veliki utisak na Nininu karijeru. Ovo izdanje i kolaboracija s diskografskom kućom Croatia Records Nini daje priliku da svoje djelovanje nastavi širiti kroz cijelu regiju i da se približi publici svojim tekstovima i sjajnim glasom.

 

“Razmišljala sam dugo o nazivu albuma, kada se sve karte poklope i kada dođe vrijeme za to, i uvijek mi je na pameti bio naziv ‘Koraci’, po nazivu prve pjesme mog tadašnjeg benda Dan poslije. Simbolično, koraci nas vode kroz život i ispisuju našu ličnu istoriju. Imamo ih ispred i iza sebe, uvijek, neizbježno… Do zadnjeg koraka. Uz to, i do zadnjeg daha… Tako da mi se i ideja za naziv ‘Dišem’ uplela u misli, nakon snimanja istoimene pjesme koja govori o posebnom osjećaju unutrašnje slobode – osjećaju kada zaista dišemo. Najbolja kombinacija bi bila da koračamo uvijek samo unapred i dišemo život punim plućima… Na ovom albumu su mali dijelovi mog života, kada sam disala, i onda kada ‘nisam’… Kada sam mislila da gazim napred, a ustvari, stajala u mjestu, ne znajući sledeći korak. Najzad, kako god da je bilo, težila sam tome da bar nešto od toga ostane zabilježeno. Tragom… Dahom. Nazvala sam ga ‘Koraci’. Po Koracima kojima sam stigla do ovog trenutka”, navodi Nina u uvodnoj riječi o svom dugoočekivanom nosaču zvuka.