Alka Vuica snimila pjesmu za rastanke i rastave

“Pola na pola” obilježava novu suradnju jedne od najboljih regionalnih tekstopistkinja, Alke Vuice, te sve prepoznatljivije kantautorice Marije Mirković (ex Frajle).
Ljubav je uvijek neiscrpna tema, pogotovo za Alku Vuicu, a ovoga puta pjeva o jednoj neostvarenoj ljubavi, odnosno rastanku i boli koja će uslijediti nakon toga. “Kada se posložiš, možda se izgubiš i možda me opet zavoliš / Nemam više vremena, život sam potrošila, uzalud te ljubila, uzalud te voljela”, emotivna je Alka u novoj pjesmi u kojoj će se naći i brojne druge neostvarene ljubavi. Svaki rastanak boli, stoga, poručuje Alka, neka ljubav sjedne za stol i neka se bol podijeli pola na pola.


“Svi imaju svoju pjesmu za prvi poljubac, svadbu ili prvi ples, ali nitko nema pjesmu za rastavu. E, tu pjesmu sam napravila ja. Poanta pjesme je da nas je ljubav spojila, a kada se rastajemo onda nastupaju sasvim neke druge energije”, kaže Alka i dodaje: “Ako smo u sretno vrijeme mogli sve dijeliti na pola, skupi snage, stegni srce i dođi po svoj dio bola.”

Osim Marije Mirković na pjesmi su radili i Dragan Brnas Fudo koji potpisuje aranžman i produkciju, dok je mastering radio Filip Motovunski. Videospot autora Jerka Marića smješten je u zagrebački noćni život, a kako se ljubav često zna prokockati, tako je i Alka spot snimala u Grand casinu Admiral u Zagrebu.

Alka Vuica – Pola na pola (Official video)