Tamburaški sastav Ambar iz Novske snimio prvu pjesmu i spot

Tamburaški sastav Ambar iz Novske, najzapadnijeg grada Slavonije, predstavio je svoj prvi singl i videospot “Sviraj mi tiho tamburo moja”.
U pitanju je klasična tamburaška postava koja njeguje šokačku pismu i tradiciju. Autor glazbe je Sebastijan Kovačević, teksta Josip Dabrović, a aranžman su zajedno raspisali Sebastijan Kovačević i Dario Harkanovac, koji se pobrinuo i za miksanje i masteriranje snimke. Svi su oni članovi Ambara tako da su i autorski dobro potkovan tamburaški sastav.

Režiju, snimanje i montažu spota potpisuje DM Studio na čelu s Denisom Milošem koji je poznato ime domaće video produkcije i radio je spotove za mnoge glazbenike s naše estrade. Spot je sniman na atraktivnim lokacijama kao što je “Slavonska kuća” u Novskoj i OPG “Ranch Kovačević” u Jazavici. U scene su odlično ukomponirani slavonski motivi koji krase ove lokacije.
Pjesma “Sviraj mi tiho tamburo moja” je priča jednog tamburaša koji želi svoju tamburu predati u nasljeđe svome sinu, tako da se sviračka tradicija i slavonski običaji u njihovom domu i dalje nastave njegovati. Ovu pjesmu posvećuju svim kolegicama i kolegama tamburašima koji će se zasigurno u njoj pronaći.