Drago Jakovčević slavi 50 godina ljubavi sa saksofonom 30. rujna u Lisinskom

Nakon desetogodišnjeg izbivanja iz diskografske aktivnosti, Drago Jakovčević snimio je novi nosač zvuka, po uhodanom receptu isprobanom na prvom solo albumu. Prvi, “Najbolji D.J. (Drago Jakovčević) u Hrvatskoj / The Best D.J. In Croatia”, objavljen je 2013., a nastao je po filozofiji tipičnog modernog one-man band produkta. Gotovo deset godina poslije pred nama je “Saxofaction”, drugi Jakovčevićev album s istom osnovnom idejom miksa globalnih i domaćih uspješnica. Sada ih ima osam, no ono što suštinski mijenja sliku jest pravi bend sastavljen od provjerenih muzičara, a oba njegova albuma govore o visokim sviračkim standardima i muziciranju na tragu velikana jazza.
S istim tim materijalom Drago dolazi u petak, 30. rujna, u Malu dvoranu Vatroslava Lisinskog, da s punokrvnim bendom izvede “Saxofaction” pred publikom.


Album sadrži osam vrhunskih covera velikih hitova domaće i globalne scene u izvedbi vrhunskih muzičara. “Saxofaction” je kovanica-dosjetka za koju Siniša Škarica u popratnom tekstu izdanja kaže kako mu se čini svakako najprikladniji slobodan prijevod “saksofona u akciji”, al svakako nije ni slučajnost što na početku izdanja “Saxofactiona” stoji ikonični “Satisfaction”. U nastavku stoje pravi svevremenski hitovi strane diskografije, no Drago se nije libio ni uhvatit u koštac s domaćim klasicima poput “Kad mi dođeš ti” i “Ako te pitaju” koje će biti jako zanimljivo čuti u ovoj varijanti na koncertnoj promociji novog albuma.

Drago Jakovčević – Isn’t she lovely