Grupa Vatra preuzela vrh, Miach prvi puta na HR Top 40

Singl Javi se kad stigneš (Dallas Records) grupe Vatra novi je broj jedan liste HR Top 40. Time je ova pjesma postala deveta pjesma na vodećem mjestu liste najemitiranijih domaćih pjesama u hrvatskom radijskom eteru tijekom 2022. godine. Također, virovitički sastav postao je prvi izvođač koji je s dvije različite pjesme ove godine boravio na prvom mjestu najemitiranijih domaćih pjesama u hrvatskom radijskom eteru.

Prošlotjedni broj jedan, pjesma Trebaš li me (Aquarius Records/Menart) u izvedbi Eni Jurišić i Matije Cveka, nalazi se na drugom mjestu, a treća pozicija pripala je Jeleni Rozgi i Matiji Cveku s duetom Zar je ljubav spala na to (Tonika). Massimo sa singlom Zamisli (Aquarius Records) ovoga tjedna nalazi se na broju četiri, dok krug pet najemitiranijih hrvatskih pjesama u domaćem radijskom eteru zatvaraju grupa Buđenje i Tonka s naslovom Zaključaj srce (Croatia Records). Tako u Top 5 ovotjedne liste nalazimo tri dueta.

Lista HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 19. rujna do 25. rujna 2022. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.


Javi se kada stigneš je šesti singl grupe Vatra koji bi se trebao naći na njihovu desetom studijskom albumu. Prije ovotjednog broja jedan, od 2020. godine naovamo Vatra je objavila pet singlova, od čega su tri pjesme došle na prvo mjesto liste HR Top 40. Ranije su prvo mjesto ostvarili Sva naša ljeta (Dallas Records) u izvještajima od 23. i 30. ožujka 2020., i 13. travnja 2020., Vidi kako se smiješ (Dallas Records) u izvještajima od 5. i 12. travnja 2021., i Nova godina nije se dogodila (Dallas Records) u prvom ovogodišnjem izvještaju, datiranom 10. siječnja.

Također, ovo je prvi put u pet godina kako je grupa Vatra došla na broj jedan u tjednu debitiranja singla.

“Velika sreća je doznati da je pjesma s kojom smo tek uplovili u nemirne vode glazbenog etera već u prvom tjednu doplovila do prvog mjesta liste HR Top 40”, izjavio je frontmen Ivan Dečak, “očigledno ima puno onih, poput nas u Vatri, koji su se zaželjeli javiti kad stignu!”

 


Drugi ovotjedni najviši novi ulaz smjestio se na broju 11, a ostvarila ga je Gina s pjesmom Ne trebam riječi (Aquarius Records). Riječ je o njezinu prvom singlu nakon punih deset mjeseci i pjesme Mama (Aquarius Records). Sa singlom Mama, Gina je debitirala u izvještaju od 29. studenog na broju 31 i na listi HR Top 40 boravila 15 uzastopnih tjedana.

“Pjesma ‘Ne trebam riječi’ ima posebno mjesto u mom srcu i baš mi je drago da su je slušatelji i radijski urednici tako lijepo prihvatili”, istaknula je Gina, pritom se zahvalivši svima na slušanju singla Ne trebam riječi.

 

Na broju 23 smjestio se još jedan novi ulaz. Riječ je o novom singlu grupe Adastra Zbogom ljubavi (Croatia Records). Ovo je prva pjesma grupe Adastra među 40 najemitiranijih nakon gotovo dvije godine, kada su na listi boravile dvije pjesme. U tjednom izvještaju od 5. listopada 2020., na mjerenju emitiranja našao se duet s Matijom Dedićem Zrno malo (Croatia Records), dok je u izvještaju od 21. prosinca iste godine debitirala božićna pjesma Božić je stigao (Croatia Records).

“Ugodno sam iznenađen što smo upali tako brzo u HR TOP 40. Hvala svim radijskim urednicima i našoj publici što su prepoznali pjesmu i nadam se da ćemo se još popeti na top listi”, riječi su frontmena Jerka Marića.

 


Na 28. mjestu ovotjednog mjerenja debitirala je suradnja NLO (Aquarius Records) koju su snimili Miach i Hiljson Mandela. Miach je tako prvi puta dospjela među 40 u Hrvatskoj, a za Hiljsona Mandelu ovo je prvi ulaz nakon dueta Ova ljubav (Rubikon Sound Factory) sa Zsa Zsom. Zsa Zsa i Hiljson Mandela su među najemitiranijima debitirali 27. srpnja 2020. i proveli 52 uzastopna tjedna na listi HR Top 40. Najbolji plasman singla Ova ljubav bio je drugo mjesto na koje su dolazili u pet navrata (u tjednim izvještajima od 24. i 31. kolovoza, 7. i 14. rujna i 19. listopada 2020.).

“Jako mi je drago čuti da je pjesma ušla u top 40! Drago mi je jer to znači da je slušana i da se ljudima sviđa, a uvijek je lijepo dobiti pozitivnu reakciju drugih na tvoj rad”, podvukla je Miach.

Osim u programima radijskih stanica, pjesma NLO ostvarila je dobre rezultate na streaming rezultatima. Prema rezultatima servisa Shazam, naslov NLO nalazi se na trećem mjestu najpretraživanijih singlova u Hrvatskoj, a može je se naći i među najstreamanijim pjesmama na servisima Deezer i Apple Music. Na servisu Spotify trenutno broji preko 23 tisuće streamova.

 


Posljednji ovotjedni novi ulaz (39. mjesto) pripao je duetu Zasvirajte neko drugo veče (Croatia Records/Nika Records) u izvedbi Luke Basija i Klape Kampanel. Radi se o trećem ovogodišnjem singlu slovenske zvijezde zabavnog popa, pjesmi koju je publici premijerno predstavio netom prije koncerta u kazalištu Križanke.


Prema podacima slušanosti po regijama, pjesma Javi se kad stigneš u izvođenju grupe Vatra predvodi regije Istra i Primorje, Dalmacija i Slavonija. U regijama Središnja Hrvatska i Grad Zagreb najemitiraniji singl je Zar je ljubav spala na to u izvođenju Jelene Rozge i Matije Cveka, dok je u regiji Zagorje najviše emitirana pjesma Trebaš li me u izvedbi Eni Jurišić i Matije Cveka.