“Ravno do dna” četvrti tjedan na vrhu, rast prodaje albuma K-popa

Koncertni album Ravno do dna (Croatia Records) sastava Azra četvrti tjedan zaredom nalazi se na broju jedan Top-liste prodaje.
Grupa Parni valjak s remasterom diskografskog izdanja Buđenje (Croatia Records) vratila se u Top 5 i trenutno se nalazi na drugom mjestu. Povratak među pet najprodavanijih domaćih albuma, točnije na broj tri, ubilježio je i nosač zvuka Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju (Croatia Records) sastava Riblja čorba. Mate Bulić ostvario je svoj najbolji rezultat u protekle tri godine, i s koncertnim albumom Ja sam na vas ponosan (Live at Spaladium) (Croatia Records) došao na četvrto mjesto, a grupa Haustor s izdanjem Treći svijet (Croatia Records) treći tjedan zaredom se nalazi na broju pet.
S ovotjednim rezultatom izdanje Ravno do dna postalo je prvi album u 2022. godini spojio četiri tjedana zaredom na vrhu najprodavanijih domaćih izdanja. Zadnji album koji je spojio četiri i više tjedana na vrhu bio je Inamorana (Croatia Records), koji potpisuju Tonči & Madre Badessa. Četvrti album sastava kojeg predvodi Tonči Huljić, tijekom 2021. godine boravio je ukupno šest tjedana zaredom na vrhu, počevši u tjednom izvještaju od 5. svibnja.
Remaster kultnog koncertnog izdanja jedan je od tek tri albuma s četiri ili više tjedana na broju jedan Top-liste prodaje ove kalendarske godine. Isti rezultat ranije su ostvarili Lipanj, srpanj, kolovoz (Croatia Records) grupe Urban & 4 i reizdanje albuma grupe Haustor Treći svijet (Croatia Records). Oba albuma boravila su na vrhu liste šest neuzastopnih tjedana.


Na ovotjednoj listi bilježimo 12 promjena, od čega je jedan novi ulaz.
Jedini novitet ovoga tjedna na listi jest kompilacija Vrijeme ljubavi (Croatia Records) grupe Parni valjak na devetoj poziciji. Nazvana prema singlu s izdanja Lovci snova (Croatia Records), objavljenom 1990., Vrijeme ljubavi se sastoji od 20 pjesama s albuma Vruće igre, Uhvati ritam, Pokreni se, Anđeli se dosađuju, Sjaj u očima, Lovci snova, Buđenje, Samo snovi teku uzvodno, Zastave, Stvarno nestvarno i Vrijeme. Na ovoj kompilaciji nalazi se i najnovija pjesma Ponovo (Croatia Records), koja je tri tjedna predvodila listu najemitiranijih domaćih singlova u hrvatskom radijskom eteru HR Top 40.

 

Remaster njihovog hvaljenog albuma Buđenje (Croatia Records) iz 1994. godine, nagrađenog sa sedam glazbenih nagrada Porin, nalazi se na Top-listi prodaje peti tjedan u nizu. Među najprodavanijim domaćim izdanjima u Hrvatskoj ploča Buđenje je debitirala u tjednom izvještaju od 7. rujna na vodećoj poziciji. U ovih pet tjedana samo jednom nije ušla među pet najprodavanijih, i to u prošlotjednom izvještaju. Od 10 pjesama s albuma Buđenje, četiri pjesme završile su na kompilaciji Vrijeme ljubavi.

Ovotjednu listu na 40. mjestu zatvara snimka koncerta grupe Parni valjak Live in Pula (Croatia Records). Radi se o njihovom koncertu u pulskoj Areni iz kolovoza 2016. u sklopu turneje “2-u-1: akustika + elektrika”. Koncert je bio razdvojen u dva dijela. U prvom dijelu koncerta, sastav Parni valjak je izvela akustične verzije svojih pjesama zajedno s gudačkim sastavom Cordas, udaraljkašem Mladenom Ilićem i saksofonistom Igorom Geržinom. U drugom dijelu, pjesme grupe Parnog valjka izvedene su u električnim aranžmanima.


Top-lista prodaje_domaća_39. tjedan