Vatra i dalje ima najemitiraniji singl u Hrvatskoj, osam novih ulaza na HR Top 40

Mia Dimšić sa singlom Sunce moje (Croatia Records) ostala je na drugom mjestu, dok su na broj tri došli Rišpet i Zorica Kondža s duetom Pružimo nam šansu (Hit Records). Novi singl Jelene Rozge Samo se ljubit isplati (Tonika/Croatia Records) debitirao je na četvrtoj poziciji, a Top 5 zatvara Saša Lozar s pjesmom Opasno tvoj (Agapa).

Lista HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 14. studenoga do 20. studenoga 2022. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

Singl Javi se kad stigneš grupe Vatra prva je pjesma koja je ubilježila rezultat od devet uzastopnih tjedana na broju jedan još od ljeta prošle godine. Tada je Nina Badrić s pjesmom Ja još uvijek imam istu želju (Aquarius Records) provela ukupno 16 tjedana na prvom mjestu liste HR Top 40.

Nakon prošlotjednog ulaza na listu, Rišpet i Zorica Kondža sa suradnjom Pružimo nam šansu (Hit Records) ostvarili su skok od 20 mjesta i došli na treće mjesto rezultata mjerenja. Time je pjesma Pružimo nam šansu postala deseta pjesma koja je tijekom 2022. godine ostvarila skok od 20 i/ili više mjesta u odnosu na tjedan prije.
Zadnji singl koji je ostvario visok skok bio je duet Miach i Hiljsona Mandele NLO (Aquarius Records), koja je 10. listopada skočila 22 mjesta.

 


Ovotjedna lista HR Top 40 ubilježila je deset promjena, od čega je osam novih ulaza. Od osam ovotjednih noviteta, dvije pjesme su debitirale među deset najemitiranijih.

Najviši novi ulaz (četvrto mjesto) ostvarila je Jelena Rozga s pjesmom Samo se ljubit isplati (Tonika/Croatia Records). Riječ je o njezinom prvom novom samostalnom materijalu u gotovo tri godine, od singla Sveto pismo (Croatia Records), objavljenog početkom 2020. godine.

U međuvremenu, Jelena Rozga je objavila ukupno tri singla – suradnju sa Sašom Matićem Ti i ja (SM Music-1) i akustične verzije pjesama Zar je ljubav spala na to (Tonika) i Grizem (Tonika) kao dio projekta novog albuma Minut srca mog, acoustic (Tonika).

Pjesma Samo se ljubit isplati debitirala je na istoj poziciji kao i duet Jelene Rozge s Matijom Cvekom Zar je ljubav spala na to (Croatia Records).
Singl Vjerujem ljudima (Hit Records) u izvedbi Danijele Martinović debitirao je na broju šest ovotjednog mjerenja. Radi se o prvoj diskografskoj objavi Danijele Martinović od pjesme Fortunata (Hit Records) iz lipnja, i ukupno drugoj objavi u 2022. godini.
S rezultatom ostvarenim ovoga tjedna, Danijela Martinović je ostvarila najbolji novi ulaz nakon gotovo četiri godine. U izvještaju od 21. siječnja 2019., njezin singl Kao prekjučer (Tonika/Croatia Records) debitirao je na petoj poziciji i ostao ukupno 17 tjedana.
Na broju 12 ovoga tjedna među najemitiranijim hrvatskim singlovima našlo se novo izdanje Marka Kutlića Poleti ptico (Croatia Records), njegovo četvrto ukupno u 2022. godini. Time je i Marko Kutlić ostvario svoj najbolji novi ulaz od 29. studenog 2021. Tada je njegova pjesma Uz nju (Croatia Records) ušla na listu HR Top 40 na 11. mjestu. U svojoj dosadašnjoj samostalnoj karijeri jednom je boravio na broju jedan i to 2020. sa singlom Samo nek ona sretna je (Hit Records).

Na ovotjednom broju 22 debitirala je balada Mile Kekina Mala (Menart).
Riječ je o prvom diskografskom izdanju Mile Kekina nakon dvije godine, s kojom najavljuje drugi samostalni album, a pjesmu prati i tzv. pjesmoslikovnica čiji su autori Kekin i ilustrator Tomislav Torjanac. Pjesmoslikovnica Mala inspirirana je desetogodišnjom kćeri Mile Kekina.

Naslov Mala omogućio je Mili Kekinu da dođe među najemitiranije po prvi puta od ožujka 2020., kada je objavljena pjesma Epilog Kuće bez krova (Menart).

S prvom objavom nakon gotovo godinu dana, u rezultatima mjerenja emitiranosti na 28. mjestu našla se i grupa Beti s pjesmom Prolazi sve (Aquarius Records).

Naslov Prolazi sve izašao je u sklopu objave prvog EP-a sastava Beti Već smo bili tu (Aquarius Records). Na njemu se nalazi pet singlova od kojih tek jedan (Bolji dani) nije samostalno objavljen. Preostale tri pjesme (Slobodna, Vili i Bez ljubavi) našle su se među najemitiranijim domaćim singlovima u hrvatskom radijskom eteru u protekle dvije i pol godine.

Grupa Flare se s pjesmom Mali rituali (Croatia Records) našla se na broju 29 ovotjednog mjerenja. Radi se o trećem singlu od povratka benda na domaću glazbenu scenu i pjesmi koja će se naći na još jednom singlu s skorašnjeg drugog studijskog izdanja, s kojeg su ranije objavljeni naslovi Dani, sati, minute (Croatia Records) i Srce mi je na mjestu (Croatia Records).

Povodom Svjetskog prvenstva u nogometu, koje se ove godine održava u Kataru, objavljena je navijačka pjesma Idemo Hrvatska (Croatia Records/Menart), koju je snimio producent ZETZ u suradnji s Perom Galićem iz grupe Opća opasnost, Giulianom, Mariom Rothom iz sastava Vigor, Ivanom Penezićem iz grupe Pravila igre i Igorom Delačem. Ovoga tjedna, singl Idemo Hrvatska je debitirao na 34. mjestu.
Idemo Hrvatska je jedina navijačka pjesma na listi HR Top 40. Budući da ovotjedna lista donosi rezultate mjerenja u tjednu uoči Svjetskog prvenstva, pravi utjecaj singla na glazbeni dio programa domaćih radijskih stanica moći ćemo pratiti slijedećih tjedana.

Prije singla Idemo Hrvatska, zadnja navijačka pjesma posvećena hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji koja se našla među najemitiranijim domaćim singlovima, bila je suradnja sastavā Opća opasnost i Zaprešić Boys 8 slova (Rubikon Sound Factory/Croatia Records), objavljena povodom prošlogodišnjeg Europskog prvenstva u nogometu.

Filip Rudan s novom baladom Girl With The Brown Puppet (Universal Music Hrvatska) zaključuje ovotjednu listu HR Top 40. Time se Filip Rudan našao među najemitiranijim hrvatskim izvođačima nakon gotovo godinu dana, kada je objavio singl He’s Not The One (Universal Music Hrvatska).
Girl With The Brown Puppet je sedma pjesma jednog hrvatskog izvođača koja je tijekom 2022. godine boravila na listi HR Top 40, a da je snimljena na engleskom jeziku. U proteklih gotovo 11 mjeseci među najemitiranijim hrvatskim singlovima boravilo je šest pjesama, a najdulje se zadržao singl Guilty Pleasure (Croatia Records), s kojim je Mia Dimšić predstavljala Hrvatsku na Eurosongu u Torinu.

Osim Guilty Pleasure, u rezultatima mjerenja emitiranosti našli su se hrvatska pjesma na prošlogodišnjem Eurosongu Tick-Tock (Universal Music Hrvatska) u izvedbi Albine i singlovi She’s Not The One (Universal Music Hrvatska) Filipa Rudana, I Found You (Universal Music Hrvatska) u izvedbi ERICA, Stuck On You (Croatia Records) pjevačice Mije Dimšić i Feel You Close (Universal Music Hrvatska) u izvedbi ERICA i Ivane Kindl.

S ovotjednim rezultatom Filipa Rudana, na listi HR Top 40 nalaze se dvije pjesme izvedene na engleskom jeziku. Šesti tjedan zaredom među najemitiranijima nalazi se duet ERICA i Ivane Kindl Feel You Close (Universal Music Hrvatska). Također, ovo je ukupno deveti tjedan u 2022. godini s dvije pjesme hrvatskog umjetnika na stranom jeziku.

Među 40 najemitiranijih dvojica izvođača imaju tri singla. Osim što je ušao na listu s novom pjesmom Poleti ptico, Marko Kutlić nalazi se među najemitiranijima s još dva singla – natjecateljska pjesma ovogodišnjeg Splitskog festivala Budiš me (Croatia Records) na 32. mjestu i suradnja s producentom Lorenzom Sve mi uzmi (IDM Music) na 38. poziciji. Osim Marka Kutlića, tri singla na listi HR Top 40 ima i Matija Cvek – Zar je ljubav spala na to, suradnja s Eni Jurišić Trebaš li me (Aquarius Records/Menart) i Ne moram ni ja (Menart).