Zašto vas fitnes čini zdravim i uspješnim

Fitnes je puno više od puke tjelovježbe: to je stil života – a to uključuje zdravu prehranu i zdrave navike uz pravu količinu tjelovježbe.

Može li fitness učiniti više od samog poboljšanja zdravlja? Može li vam pomoći da se učinkovitije nosite sa svakodnevnim stresom?


POSTAJETE BOLJI U PLANIRANJU VREMENA
Jedna velika prednost bavljenja sportom je to što postajete organiziraniji. Zašto? Jer morate dobro tempirati svoje vježbe. Uz posao, kućanstvo i možda djecu, nije uvijek lako ostati na vrhu. Ali ako želite postići svoje ciljeve, morate napraviti plan.

Postavite si sljedeća pitanja kako biste uspješno ispunili svoje ciljeve:

• Koji cilj želite postići?

• Što vam je potrebno da bi se to dogodilo?

• Koliko puta tjedno i kojim danima želite vježbati?

• Koliko puta tjedno želite aktivno raditi na svojim ciljevima?

Napišite odgovore na komad papira i razmislite kako možete rasporediti pojedine aktivnosti u svom kalendaru.

Zvuči teško jer nemate vremena?
Razmišljajte o ovim unosima u kalendaru dok mjerite vrijeme i ponašajte se prema njima kao prema radnim sastancima – tako se ne možete opravdavati. Brzo ćete primijetiti poboljšanja u svom vremenu i vještinama samoupravljanja, što će vam također pomoći da budete organiziraniji i učinkovitiji na poslu te da poštujete rokove.

BIT ĆETE SAMOVJERENIJI I OPTIMISTIČNIJI
Što se češće bavite sportom, što ste više posvećeni zdravoj prehrani i što aktivnije radite na ostvarenju osobnih ciljeva, to ćete brže vidjeti prve rezultate. Doći ćete u formu, smršavjeti, izgraditi mišiće, osjećati se mnogo zdravije i sretnije. Bit ćete samopouzdaniji – bilo u osobnom ili poslovnom životu i uspjeh je zajamčen.

POSTAJETE PREDANIJI I FOKUSIRANIJI
Pokušajte koristiti plan poput 12-tjednog plana treninga s tjelesnom težinom, planove prehrane ili planove trčanja koji će vam pomoći da postignete svoje ciljeve.

Planovi vam pomažu da ostanete usredotočeni – čak i kada je u početku teško. Vidjet ćete: čim završite, bit ćete ponosni na sebe. Upornost i dosljednost se isplate, a prednosti ćete vidjet i u svom profesionalnom životu.