HR Top 40: Noelle i dalje na vrhu, Pava najviši novi ulaz

Singl Bye Bye (Menart) u izvedbi Noelle drugi tjedan zaredom nalazi se na broju jedan HR Top 40. Time je Noelle prvi puta u svojoj karijeri spojila dva uzastopna tjedna na prvom mjestu liste najemitiranijih domaćih singlova u hrvatskom radijskom eteru.

Suradnja grupe Buđenje i Matije Cveka Oprostija bi sve (Croatia Records) ovotjedno je drugo mjesto, dok duet Eni Jurišić i Matije Cveka Trebaš li me (Aquarius Records/Menart) pronalazimo na trećoj poziciji. Pava s pjesmom Kraj mene (Croatia Records) ušla je na listu na broju četiri, dok Top 5 zatvara balada Zamisli (Aquarius Records) u izvedbi Massima.

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 16. siječnja do 22. siječnja 2023. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

Noelle je prvi izvođač s dva uzastopna tjedna na vrhu liste HR Top 40 u 2023. godini. Međutim, kada pogledamo tko je zadnji ženski solo izvođač koji se našao više tjedana zaredom na vodećoj poziciji mjerenja emitiranosti, trebali bismo ići sve do 2021. godine.


Tijekom 2021. godini, tri izvođačice spojile su dva ili više uzastopnih tjedana na prvom mjestu. Najduže od svih (šesnaest tjedana uzastopce, počevši od 14. lipnja) provela je Nina Badrić s pjesmom Ja još uvijek imam istu želju (Aquarius Records). Albina sa singlom Tick-Tock (Universal Music Hrvatska) predvodila je HR Top 40 sedam tjedana, od čega pet zaredom (od 8. ožujka do 5. travnja). Na kraju, zadnja izvođačica koja je spojila više tjedana na broju jedan bila je Vanna s naslovom Pjesma o tebi (Croatia Records) i to od 25. listopada do 8. studenoga.

Ovotjedna lista bilježi četiri promjene, od čega su tri pjesme po prvi put ušle na listu.

Najviši ovotjedni novi ulaz (broj 4) ostvarila je Pava s pjesmom Kraj mene (Croatia Records). Osim što je ostvarila najviši novitet ovotjednog mjerenja, Pava je postigla i nekoliko osobnih rezultata. Tako je singl Kraj mene ostvario i najbolji novi ulaz za Pavu i njezin najviši plasman na listi HR Top 40.

Prije pjesme Kraj mene, Pava je objavila pet singlova, od kojih je s jednim ušla u rezultate mjerenja. U pitanju je naslov Slobodan (Croatia Records), koji ke prvi puta došao na broju 18 HR Top 40 (izvještaj od 26. rujna 2022.), a najbolji plasman je ostvario 3. listopada (16. mjesto).

Kraj mene je prvi Pavin singl nakon izlaska albuma Prvi koraci (Croatia Records), objavljenog 4. listopada 2022., i jedan od pet singlova koji su ovoga tjedna došli među najemitiranije, a da su ranije objavljeni na studijskom izdanju. Zadnja pjesma koja je prethodno objavljena na albumu, da bi kasnije postala samostalni singl, bila je Oprostija bi sve u izvedbi grupe Buđenje i Matije Cveka.


Na 13. mjestu liste ušao je novi singl Gibonnija Pijesak nošen vjetrom (Dallas Records). Kao i u slučaju Pave, Gibonnijeva nova pjesma objavljena je na EP-u U po’ ure (Dallas Records), izdanom 2021. godine.

S EP-a U po’ ure kao samostalni naslovi objavljena su četiri singla. Sve tri prethodne pjesme – Kiša (Z’naab), Lažu fotografije i Ko si da si – boravile su u rezultatima mjerenja emitiranosti u Hrvatskoj. Najbolji plasman ostvario je naslov Kiša (Z’naab), boravivši dva neuzastopna tjedna na broju jedan (24. svibnja i 7. lipnja 2021.). Pijesak nošen vjetrom jedna je od dvije pjesme koje se nalaze na ovotjednom HR Top 40, a da je objavljena na EP-u. Osim Gibonnijevog novog singla, među najemitiranijima (broj 8) se nalazi duet Miach i Hiljsona Mandele NLO (Aquarius Records), objavljen na Miachinom EP-u Između nas (Aquarius Records).

Novu pjesmu Gibonni će izvesti u rasprodanoj dvorani Arena Zagreb na koncertima povodom 35 godina diskografske karijere.

Najmlađi član ovotjednog izdanja liste HR Top 40 jest devetnaestogodišnji Marko Bošnjak, koji je ušao na 23. mjesto s baladom Spokojan (Aquarius Records/Républika Music). Ovo je prvi ulaz Marka Bošnjaka u rezultate mjerenja emitiranosti od ožujka 2022., kada je boravio s pjesmom Moli za nas (Aquarius Records/Républika Music).

Osim što je ušao među najemitiranije, novi singl Marka Bošnjaka ostvario je dobre rezultate i na internetskim platformama. Na YouTubeu je videospot, sniman u blizini Ramskog jezera, pregledan preko 161 tisuća puta, zahvaljujući čemu se našao u trendingu u Hrvatskoj. Na streaming platformi Spotify, pak, pjesma Spokojan preslušana je oko 25 tisuća puta.


Prema podacima slušanosti po regijama, pjesma Bye Bye koju izvodi Noelle predvodi regiju Središnja Hrvatska. Singl Zamisli u izvedbi Massima je najemitiraniji u regijama Dalmacija i Grad Zagreb, dok suradnju grupe Buđenje i Matije Cveka Oprostija bi sve najviše puštaju radijske stanice u regiji Istra i Primorje. U regiji Zagorje najviše je emitiran singl Samo se ljubit isplati u izvedbi Jelene Rozge, a u regiji Slavonija duet Miach i Hiljsona Mandele NLO.