21 vek (Bernays Propaganda članovi) i The Hahas and The Blablas u Močvari

Malo je poznata činjenica da uprava Indie emo naočala zapravo ne živi od Indie emo naočala, a na poslu od kojeg živi trenutno ima enormnu količinu zadataka. Stoga, kako uvijek idemo u korak s vremenom, posegnuli smo za ChatGPT-jem, posljednjim krikom tehnologije, i tražili ga da napiše najavu za 21 vek koja je pomalo neozbiljna ali ističe ono bitno, no dobili smo… uh… ovo: “Ljubitelji glazbe, pripremite se za najuzbudljiviji koncert godine – 21vek uživo u gradu!

Svi koji su ikada čuli za Vaska, znaju da se radi o nezamjenjivom dijelu benda 21vek. Iako su možda najpoznatiji po svojim neodoljivim pop pjesmama, 21vek također ima i nevjerojatnu sposobnost da uživo izvode svoje hitove, stvarajući doista nezaboravno iskustvo za sve koji prisustvuju.

Ne propustite priliku da uživate u njihovom nevjerojatnom talentu i plesu uz najbolju glazbu u gradu. Vjerujte nam, ovaj koncert će vas natjerati da plešete cijelu noć! Ovo nije vaš obični koncert, ovo je 21vek!

Uzmite svoje prijatelje i dođite na ovaj nezaboravan događaj. Vidimo se tamo!”

Koliko god bilo očito da je najavu napisala umjetna inteligencija koja o nezavisnom rocku pojma nema, moramo se složiti s činjenicama poput one da je Vasko Atanasoski (ne onaj saksofonist!) nezamjenjiv dio benda 21vek, kao i da bend ima nevjerojatnu sposobnost izvođenja svojih hitova uživo, a to da im je i talent nevjerojatan je neosporno. Što se tiče grupe 21 vek, teško ih smjestiti u žanrovsku ladicu, ali “post-punk” je prikladna odrednica, tako da će svaki fan New Ordera ili Wirea doći na svoje uz 21 vek!

Ipak, ono što ChatGPT ne zna jest da je Vasko jedna od ključnih osoba makedonske underground scene, ne samo zbog svojeg angažmana u bendovima poput xFxPxOx, upravi Indie emo naočala iznimno dragih i nikad prežaljenih Xaxaxa, kao i prilično popularnih Bernays Propaganda, nego i zbog neumorne organizacije koncerata, vođenja izdavačke ‘kuće’ Balkan Veliki i ostalih scenskih djelatnosti. Ukratko – iako bi zbog svoje skromnosti Vasko na ovakvu tvrdnju samo odmahnuo rukom i slegnuo ramenima – radi se o renesansnom čovjeku kojeg nam je uvijek drago ugostiti u Močvari!

THE HAHAS AND THE BLABLAS (Zagreb)
Pitali smo ChatGPT da napiše i najavu za The Hahas and the Blablas, no očito nije provjerio činjenice jer je sugerirao da se radi o stand up komičarima. Stoga, dozvolite nam da posegnemo za starom najavom i kažemo da su The Hahas and The Blablas nova zagrebačka četvorka koja svira razigrani new wave po uzoru na američku školu, a to znači nešto više dura nego mola, plesni mid tempo do brzi ritmovi, filozofsko-šaljivi tekstovi i propitivanje smisla života.

Protagonisti njihovih tekstova su, između ostalih, Andy Kaufman, Debbie Harry, Daniel kojemu su ukrali pjesmu, obitelj štakora kojima iznajmljuju stan, prijatelj koji je na prodaju itd.

Četvrtak 23.3.2023., vrata 20:00, početak 21:00

Upad: 6 € / 45,21 kn
Upad je besplatan za mlađe od 18 godina.
Pretprodaja ulaznica: core-event.co