J.R. August svira s bendom u Hrvatskom domu Split

Nakon par zapaženih EP izdanja, godine 2019. objavio je svoj debitantski album “Dangerous Waters”, koji je naišao na nepodijeljeno oduševljenje kritike, što je J.R.-a proglasila glazbenikom svjetskog kalibra, kao i publike, koja je album prihvatila do te mjere da je u tjednu nakon objave bio najprodavaniji u državi – prvi put u povijesti da je album domaćeg izvođača koji pjeva na engleskom jeziku zauzeo to mjesto.

“Dangerous Waters” je na većini kritičarskih top-lista proglašen albumom godine, dobitnik je i nagrade emisije Music Pub Zlatka Turkalja za album godine, a priznanja ovom posebnom talentu dosegnula su vrhunac na dodjeli glazbene nagrade Porin 2020. godine gdje je trijumfirao čak u tri kategorije, a bio je to i prvi put u povijesti da je album na engleskom jeziku osvojio nagradu za Album godine. Iste godine August je slavio i na Rock&Offu gdje je osvojio tri nagrada.

 

Konsenzus kritike je da je riječ o glazbeniku spremnom za svjetske uspjehe, a da i međunarodna scena počinje prepoznavati o kakvom talentu se radi potvrđuje i činjenica da je Dangerous Waters nominiran za Impalu, europsku nagradu za indie album godine. Definitivna je to potvrda da veliki Coldplay nije bio u krivu kada je J. R.-a na svojoj stranici predstavio kao svjetski potencijal 2020. godine.

U narednoj 2021. godini osvojio je Porina za najbolji live album za album Live at Hrvatski glazbeni zavod, ali i onoga za najbolji videospot, za pjesmu “Dangerous Waters”. Iste godine osvojio je još dvije Rock&Off nagrade.
U travnju 2022. godine, J. R. August je objavio svoj 2. studijski album, “Still Waters”, koji je, kao i njegov prethodnik, naišao na oduševljenje kritike i publike. Album je nominiran za nagradu Porin u dvije kategorije i za Nagradu Rock&Off u tri kategorije.

J. R. trenutno koncertira sa svojim deveteročlanim bendom, a za jesen 2023. godine najavio je novi studijski album “Deep Waters”, s kojeg će neke pjesme premijerno odsvirati 31. 3. u Splitu. Nemojte propustiti priliku poslušati posebno live iskustvo J.R. Augusta.

J.R. August – Distort Reality