Marko Lazanin u novoj pjesmi spaja nespojivo

Marko Lazanin po tko zna koji puta ponovno spaja nespojivo.
U svom novom instrumentalnom singlu “Beat & Begesh” ugostio je Surku kako bi spojio namodernije beatbox zvukove s tamburaškim basom, begešom.
Naš poznati glazbenik i producent Ante Prgin Surka odradio je veliki dio posla oko beatbox i elektroničkih zvukova na pjesmi. Glazbu za ovaj virtuozni instrumental potpisuju Marko Lazanin i Zlatko Livaja. Osim Surke, aranžman za singl radili su Karlo Lukačević i Luka Senčić. U studiju Tvornica Zvuka napravljena je audio snimka pjesme, a videoprodukcija je rađena u Story filmu. Saul Tikvić potpisuje snimanje video spota koji je sniman u Zagrebu i u Vinkovcima.


Marko Lazanin hvata se u koštac sa svojim tamburaškim basom, begešom, kojeg nije baš tako jednostavno potpuno ukrotiti. Taj izuzetno tvrd i za sviranje težak instrument je poput podivljalog vranca koji objesno trči ravnim slavonskim poljima, a samo najbolji jahači mogu uhvatiti njegove ulare i pretvoriti ga u vrlo umiljat i poslušan instrument. Marko Lazanin je u tome u potpunosti uspio. U spotu nam on i Surka vjerodostojno pokazuju svoju vrhunsku tehniku sviranja i odličan osjećaj za ritam i za svježe ideje.

Sve što Marko u posljednje vrijeme radi pomalo iskače od klasničnih tamburaških postulata i pravila. Međutim, on to čini s velikom dozom dobrog ukusa i još većom lakoćom izvedbe svojih zanimljivih glazbenih izleta u neke sasvim nove i neotkrivene vode. I sam kaže da će i ubuduće s tamburom spajati ono što nitko do sada nije, te da ne odustaje od svog nauma da svima dokaže kako je taj popularan instrument sposoban odsvirati sve, pa čak i ono za što se prije kratkog vremena mislilo da je mission impossible.

Marko Lazanin – Beat & Begesh ft. Surka