Nika Turković bez daha ostavila publiku u rasprodanom Petom Kupeu na zagrebačkoj koncertnoj promociji albuma “11”

U rasprodanom zagrebačkom klubu Peti Kupe održana dugoočekivana koncertna promocija hvaljenog debitantskog albuma “11” jedne od najuspješnijih mladih kantautorica glazbene scene – Nike Turković
Nikina brojna publika s oduševljenjem je dočekala omiljenu pjevačicu i njezin bend koji su sinoć po prvi puta uživo odsvirali sve pjesme s albuma “11” koji je svjetlo dana ugledao u siječnju.
Simbolički, Nika je set otvorila pjesmom s kojom je i započela ovu iznimnu glazbenu priču – “u mraku”, a već pri prvim taktovima bilo je apsolutno jasno da emocija tijekom koncerta neće nedostajati. Vidno dirnuta Nika nošena ovacijama i bodrenjem iz publike od samog početka dala je sve. Nakon početne euforije, Nika i bend zagrijali su atmosferu hitom “pusti” tijekom čije izvedbe je do izražaja došla i Nikina žestoka strana, a publika se nije bunila…. Niz hitova nastavio se s transcendentnom izvedbom pjesme “boje” kojom je dominirala raskoš i punina Nikinog vokala, a uskoro joj se pridružila publika te je refren u glas otpjevalo petstotinjak okupljenih.

Slijedile su besprijekorne izvedbe “sutra” i “dok nas nema”, te medley poslastice “tvoj mir” i planetarnog hita Justina Timberlakea “Cry Me a River” nakon kojeg se Niki na pozornici pridružila prva gošća večeri, fantastična Nela Đinđić. Nika i Nela zajedno su izvele pjesmu “Ono što ostaje”, a Nela je publiku počastila i “Problemom”.

Odlično raspoloženu i rasplesanu publiku oduševila je pjesma “gledaj me”, jedan od Nikinih najvećih hitova za čiji aranžman su zaslužni Anja Papa i Luka Vidović (pocket palma), ujedno i drugi gosti s kojima je otpjevala sjajnu “bolja”. Uz bogat autorski repertoar, setlista je bila prošarana obradama hitova Avril Lavigne, Paramore, Vesne Pisarović, Severine kojima je Nika dala svoj poseban pečat. Regularni dio koncerta završio je žestoko uz eksplozivnu “mrzim” nakon koje je publika gromoglasnim pljeskom Niku i bend namamila na bis.

Bis je završio na visokoj noti, uz intimnu, emotivnu i snažnu izvedbu Nikinog najnovijeg singla “sam(a)” u tijekom koje je još jednom zasjala sva raskoš njezinog nježnog, ali moćnog vokala.
Reakcije publike pokazale su kakav odličan posao su Nika i njezin dream team (Ivan Pešut, Bruna Matić, Mia Marenić, Damjan Brnić, Zvonimir Jagunić i Matko Bassara) napravili ne samo sinoć u Petom Kupeu, nego tijekom posljednje gotovo četiri godine tijekom koje su s izuzetnom posvećenosti, pažnjom, trudom i ljubavi gradili jednu od najblistavijih karijera domaće glazbene scene.
Za Niku i bend odmora nema kreću dalje, te ih čekaju nastupi u Beogradu 31.3., u Šibeniku (klub Azimut) 6.4. i u Rijeci (Trsatska gradina) 1. srpnja, a stižu i novi datumi.