Prestižna nagrada “Status” u rukama Darija Hleba, Darka Čuvidića, Darka Derviševića i Filipa Pavića

Nagrada “Status”, koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija, posebno je priznanje struke za vrhunsko umijeće i vještine sviranja.
Nagrada se dodjeljuje u 17 kategorija različitih instrumenata i stilova. Croatia Records ima dobitnike u kategoriji zabavne, pop i rock i urbane glazbe, narodne i etno glazbe te u kategoriji jazz glazbe.
Nagradu za tamburu primio je virtuoz na voljenom instrumentu, Darko Dervišević. Ovo mu je drugi “Status” u bogatoj karijeri i već druga velika glazbena nagrada ove godine. Kao producent, osvojio je i Porin za najbolji album tamburaške glazbe. Dervišević iza sebe ima snimljeno 35 albuma, a kao autor ili izvođač često se pojavljuje na tamburaškim festivalima diljem Hrvatske. Istovremeno, predsjednik je udruge “Zagrebački tamburaši” i šef istoimenog orkestra s kojim često nastupa.

U jazz glazbi nagrada “Damir Dičić” za gitaru završila je u rukama Filipa Pavića kojem je ovo već treći “Status”. Broji i nominaciju za Porin za najbolju izvedbu jazz glazbe. Nominiran je i za nagradu Rock&off zbog svog novog studijskog albuma. U listopadu 2019. godine, objavio je prvi samostalni autorski album “Terra Incognita” s posebnim gostom Matijom Dedićem. Album su dočekale izvrsne reakcije publike i struke, pa je tako uvršten i na top listu najboljih albuma godine.

Nagradu za umijeće na bas gitari zaslužio je Dario Hleb, fantastični majstor gitare kojega se često može vidjeti kako prati Miu Dimšić ili pak Radu Šerbedžiju. Inače profesor glazbene kulture, a usput i dobitnik brojnih glazbenih nagrada. Glazbenu karijeru počeo je kao i mnoga djeca u Osijeku – u KUD-u Milica Križaj, svirajući berdu, ali njegov ga je talent istaknuo od ostalih što pokazuje i ova nagrada.

 

U kategoriji “Ostali instrumenti” nagradu je odnio fenomenalni Darko Čuvidić, član popularnih Džentlmena, za svoje izvedbe na samici. Tamburaški sastav ovog profesora tambure nedavno je objavio novi album “Zakon ljubavi” koji je bio nominiran za ovogodišnju nagradu Porin. Da je ta nominacija vrlo opravdana pokazuje upravo nagrada “Status” u rukama Čuvidića koji je svojim vrsnim muziciranjem doprinio prepoznatljivom zvuku Džentlmena.

Čestitke svima nominiranima i nagrađenima koji su svojim glazbenim doprinosom obogatili domaću scenu.