The Splitters se vraćaju na pozornicu Dore

Jedan od najboljih bendova splitskog novog vala, The Splitters, pripremili su za ovogodišnju Doru pjesmu “Od kad te sanjam” koju autorski potpisuju Josip i Petar Senta, a aranžman i produkciju radio je Marko Mihaljević.
U 2023. Splittersi su objavili dugoočekivani album “Role filmova”, na kojem se nalazi i “Lost and Found”, pjesma s kojom su oduševili na prošlogodišnjoj Dori, zauzeli visoko četvrto mjesto i pokazali se kao najveće iznenađenje natjecanja za pjesmu Eurovizije 2023. godine. U 2024. vraćaju se na Doru, no ovog puta s autorskom pjesmom na materinjem jeziku.

The Splitters su se predstavili publici 2018. godine albumom “Love Sucks” na engleskom jeziku, a 2020. objavljuju album “Izvedi me van”. Singlom “Oboji me” splitska četvorka privukla je pažnju, singlovima “Barbara” i “Nitko kao mi” osvojili su slušatelje, na posljednjem Splitskom festivalu osvojili su posebnu nagradu “Žare Batinović” na Večeri mladih izvođača s pjesmom “U plavoj sobi”, a ostvarili su i zapaženi nastup na Zagrebačkom festivalu s pjesmom “Svjetlost”.

Splittersi su prošle godine zauzeli i mjesto u finalu Nagrade Milan Mladenović s eponimnom pjesmom aktualnog albuma, a Firchie Drums snare bubanj, koji se dodijeljuje jednom od finalista Nagrade, odnosno bubnjaru koji ima “ono nešto” prema sudu Ivana Fecea Firčija, nekadašnjeg bubnjara EKV-a, prošle godine našao se upravo u rukama grupe The Splitters, odnosno bubnjara Antonija Komića.

Sastav čine dva para braće, Josip Senta (vokal i bas gitara), Petar Senta (gitara, prateći vokal), Marko Komić (solo gitara) i Antonio Komić (bubnjevi), koji su spremni napravili velike stvari sa svojom glazbom.

The Splitters – Od kad te sanjam