Bend Jelusick u rasprodanoj Tvornici kulture žestokom svirkom ispisao povijest

Da je najavljeni koncerti Jelusicka u Tvornici kulture jedna od “vrućih” ulaznica u gradu bilo je jasno još u siječnju kada je na meet&greetu u Aquarius Music Shopu “razgrabljen” prvi kontingent ulaznica, a hype koji prati ovaj jedinstveni bend doveo je i do rasprodanog koncerta za koji se tražila ulaznica više.

Posljednja godina dana za bend čiji članovi uz Dina Jelusića su Ivan Keller – gitara, Luka Brodarić – bas, Mario Lepoglavec – bubnjevi., bila je prekretnica po mnogo toga. Objavili su debitantski album “Follow the Blind Man” koji je mahom hvalila i publika i kritika, osvojili su nominacije za nagrade Rock&Off i Porin koji su i osvojili u kategoriji Najboljeg albuma rock glazbe, održali zavidan broj koncerata po Hrvatskoj i Europi, a kruna ovog sjajnog niza bio je upravo koncert u Tvornici kulture.

Jelusick je uspio nešto što rijetko kome u Hrvatskoj polazi za rukom, domaći bend hard rock/metal žanra koji je uspio stvoriti publiku i osvojiti publiku unutar Lijepe naše, ali i puno šire. Ljubav publike i benda pulsirala je Tvornicom.

Jelusick je nastupom u Tvornici kulture potvrdio da je jedno od najperspektivnijih imena glazbene scene čije vrijeme je upravo sada, a ispred njih je blistava budućnost.

Nakon koncerta u Tvornici kulture te koncerta u riječkom Pogonu kulture turneja će ih dovesti u Brazil i Argentinu, a zatim slijede i Francuska, Italija, Mađarska, Slovačka, Španjolska, Bugarska, nekoliko datuma po Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, a u uskoro stiže i još najava.