HR Top 40: Baby Lasagna ponovno broj jedan, tri noviteta među najemitiranijima

Hrvatska eurovizijska uzdanica Rim tim tagi dim (Baby Lasagna, Universal Music Hrvatska) i dalje nastavlja boraviti na vrhu HR Top 40, ostvarivši svoj ukupno četvrti broj jedan.
Snimke Ne mogu ti reći (Oliver Dragojević, Aquarius Records) i Sve da ima neki način (Silente, LAA) su ostale na prošlotjednim pozicijama. Balada Žena (Danijela Martinović, 7events) se popela na četvrtu poziciju, a među pet najemitiranijih se vratila pjesma Tebi sve dugujem (Tony Cetinski, Hit Records).

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 15. do 21. travnja 2024. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

Baby Lasagna je ostao na vrhu
Ovim rezultatom, singl Rim tim tagi dim je postao jedan od dva naslova koji su ove godine boravili na prvom mjestu liste najemitiranijih minimalno četiri tjedna. Osim Babyja Lasagne, jedini izvođači koji su ostvarili četiri ili više tjedana na vodećoj poziciji bili su članovi grupe Vatra (Slatke suze gorka ljubav, Dallas Records, sedam tjedana).

Istodobno, Baby Lasagna je nastavio niz boravka hrvatskih eurovizijskih predstavnika na vrhu HR Top 40, postavši jedan od tri izvođača čija je pjesma bila četiri ili više tjedna na broju jedan. Počevši od 2013. godine, još su samo dva eurovizijska natjecatelja bila na vrhu više od četiri tjedna – Albina (Tick-Tock, Universal Music Hrvatska, sedam tjedana) i Let 3 (Mama ŠČ!, Dallas Records, sedam tjedana).

Povratak Dražena Zečića i Lidije Bačić Lille među najemitiranije.
Ovoga tjedna lista bilježi pet promjena, od čega su tri noviteta.
Najviši novi ulaz ostvarili su Dražen Zečić i Lidija Bačić Lille s duetom Nemam više ni snage, ni volje (Croatia Records, broj 17). Istodobno, ovo je prvi ulaz Dražena Zečića poslije gotovo dvije godine (Skini mi se s vrata, Croatia Records), dok je Lidija Bačić Lille u društvu najemitiranijih nakon 18 mjeseci (Ja u našu ljubav vjerujem, Menart).

U pitanju je suradnja nastala povodom ovogodišnjeg CMC Festivala, koji će se održati početkom lipnja u Vodicama. Pjesmu prati i spot koji je osmi najgledaniji video u ovome trenutku u Hrvatskoj te broji preko 323 tisuće pregleda.

“Lipa je ovo suradnja. Na koncertu u Sloveniji pala je ideja za duet. Onda je Dražen napisao pismu i oboje smo se složili – to je to. Mi se već dugi niz godina poznajemo i drago mi je da smo napokon objavili duet. Guštali smo u snimanju pisme i spota”, riječi su Lidije Bačić Lille povodom predstavljanja singla.

Antonio Perina je na listi poslije 18 mjeseci

Svoj ukupno treći ulaz na listu, a prvi poslije gotovo 18 mjeseci, ostvario je Antonio Perina. U pitanju je snimka Ispod kože (Croatia Records), koja je ušla na 24. mjesto.

Osim s pjesmom Ispod kože, Antonio Perina je tijekom 2022. godine boravio u rezultatima mjerenja emitiranja s izdanjima Otplešimo u san (Croatia Records, pet neuzastopnih tjedana) i Dobar osjećaj (Croatia Records, jedan tjedan).

Jedino što mi treba je drugi ovogodišnji singl Borisa Štoka na listi

Singl Borisa Štoka Jedino što mi treba (Aquarius Records) ušao je među najemitiranije na 37. poziciju, što je njegov prvi ulaz na listu poslije tri mjeseca (Can We Talk, Aquarius Records). Ovim rezultatom, snimka Jedino što mi treba postala je ukupno deseti naslov s ovogodišnjeg Zagrebačkog festivala koja se našla u društvu najemitiranijih.

Ovogodišnje, 71. izdanje Zagrebačkog festivala održano je tijekom tjedna mjerenja (petak 19. travnja). Najveći broj glasova stručnog žirija ostvario je ToMa s baladom Voljet ćeš opet, a upravo je njegova pjesma ostvarila najveći pomak – 14 mjesta (s broja 25 na broj 11).

Duet Nine Badrić i Petra Graše Nemoj (Tonika/Aquarius Records, broj 30) nalazi se u 43. tjednu mjerenja emitiranja, čime drži titulu najizdržljivijeg singla ukupno deseti neuzastopni puta.

Prema podacima slušanosti po regijama, singl Rim tim tagi dim (Baby Lasagna, Universal Music Hrvatska) predvodi svih šest regija – Dalmacija, Grad Zagreb, Istra i Primorje, Slavonija, Središnja Hrvatska i Zagorje.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.