Jakša & Hrepa nastavljaju s izvornim zvukom Daleke obale te uz Sašu Antića donose obradu hita “Marčelina”

U svijetu glazbe, povremeno se rađaju melodije koje nadilaze vrijeme i postaju kameni temelji glazbene baštine. Tri predstavnika splitske glazbene scene: Jakša Jordes i Boris Hrepić Hrepa iz Daleke obale te Saša Antić iz TBF-a, udružili su svoje talente kako bi obradili jedno takvo remek-djelo – pjesmu “Marčelina” legende Tome Bebića.

Ovaj glazbeni trojac prvu izvedbu imao je na ovogodišnjoj dodjeli Rock & Off nagrada tijekom koje je uručena nagrada za životno djelo Tomi Bebiću koju su primili članovi obitelji Bebić. Publika je s oduševljenjem dočekala izvedbu pjesme “Marčelina” jakih splitskih snaga, pa se ubrzo rodila i ideja za objavom singla pod okriljem diskografske kuće Dancing Bear.

Uzdižući se iz dubina splitskih ulica, Jakša Jordes, Boris Hrepić Hrepa i Saša Antić donose jedinstvenu interpretaciju Bebićevog klasika koji je dodirnuo srca generacija. Saša Antić, poznat po svojoj dubokoj povezanosti s ritmovima i riječima, donosi poseban osjećaj na harmonici, dok se Jakša i Hrepa prestankom djelovanja grupe Daleka obala vraćaju korijenima, njegujući čisti akustični zvuk.

 

Sniman u Splitu pod nasmijanim nebom ispunjenim jakim jugom, spot za pjesmu ‘Marčelina’ predstavlja više od običnog videospota – to je oda životu, ljubavi i glazbi. U njemu se pojavljuje i Goran Bebić, sin legende Tome Bebića, simbolizirajući duboku glazbenu povezanost koja teče kroz generacije.

Ovaj singl osim što je glazbena posveta je i živa priča o splitskoj glazbenoj sceni, otkrivajući duše umjetnika čije su životne priče isprepletene s legendama poput Tome Bebića. ‘Marčelina’ nije samo pjesma, već prijenos emocije od ulica Splita do dubina ljudskih duša.

Novi singl “Marčelina” slušajte na omiljenom streaming servisu:
https://jaksahrepa.lnk.to/marcelina