Mark Knopfler je novi predvodnik strane Top-liste prodaje

Mark Knopfler je novi predvodnik strane Top-liste prodaje. Njegov najnoviji album One Deep River (EMI/Universal Music Hrvatska) postao je četrnaesti naslov na vrhu liste najprodavanijih stranih izdanja u Hrvatskoj.

U pitanju je deseti studijski album bivšeg gitarista grupe Dire Straits (prvi poslije šest godina), koji je izjednačio njegov najbolji rezultat na britanskoj listi albuma (broj 3, 19. travnja). Tijekom rada na ovom albumu, Mark Knopfler je snimio na dokumentarnoj seriji i organizirao aukciju na kojoj je prodano njegovih preko 120 gitara za dobrotvorne svrhe.

Južnokorejski sastav Stray Kids popeo se na drugu poziciju s EP-jem Rock-Star (JYP Entertainment), a na trećem mjestu nalazimo grupu The Black Keys s albumom Ohio Players (Nonesuch Records/Dancing Bear). U Top 5 našli su se i Lana del Rey (Ultraviolence, Polydor/Universal Music Hrvatska, broj 4) i Gary Clark jr. (JPEG RAW, Warner Records/Dancing Bear, broj 5).

Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovu kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. Ovotjedna lista donosi plasman najprodavanijih albuma na osnovi rezultata u tjednu od 8. do 14. travnja 2024., a možete je pronaći na stranici top-lista.hr.

Novosti na stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na : Top lista prodaje_strana