Nova ploča iz edicije 25 najvećih hitova donosi najveće hitove Meri Cetinić

Na dvostrukom vinilnom izdanju zaokružena je bogata glazbena kolekcija jedne od najvećih dalmatinskih ikona hrvatske glazbe, a među dvadeset i pet evergreena nalaze se: “Potraži me u predgrađu”, “Četiri stađuna”, “U prolazu”, “Konoba” s Tedijem Spalatom i Klapom Lučica, “Samo simpatija”, “Zemlja dide mog”, kao i nezaobilazna “More” istoimene grupe u kojoj je upravo Meri bila vrlo važna karika na početku svoje karijere.

Ovaj luksuzni dvostruki vinil u gatefoldu izdanja donosi i intervju s velikom Meri Cetinić, koja u intervjuu otkriva pozadinu svoje umjetničke povezanosti sa Splitom, kao i puno detalja upravo o svojim počecima u grupi More te prijateljskim i autorskim odnosima u grupi, ali i svojim razlozima odlaska iz iste.

 


Croatia Records prošlog je ljeta pokrenula novu glazbenu ediciju “25 Greatest Hits” isključivo na vinilima. Riječ je o glazbenom projektu koji ima za cilj podsjetiti na najznačajnije, najpopularnije i najtiražnije autore, izvođače i pjesme. Prvih pet vinila koji su predstavljeni u ovoj ediciji su Mišo Kovač, Tereza Kesovija, Arsen Dedić, Novi fosili i Zdravko Čolić, a na svakom od njih nalazi se njihovih dvadeset i pet velikih hitova.

Autori ove edicije “25 Greatest Hits” su glazbeni zaljubljenici i znalci: Želimir Babogredac, direktor diskografske kuće Croatia Records, i Zlatko Turkalj Turki, glazbeni kritičar, novinar i radijski urednik.