Dua Lipa izdaje dugoočekivani novi album “Radical Optimism”

Globalna pop sila Dua Lipa objavljuje svoj treći studijski album pod nazivom “Radical Optimism”. Album se sastoji od ukupno 11 pjesama, uključujući zavodljivi singl Illusion”, “Training Season” te euforični klupski hit Houdini”.
“Ovaj sam album napisala dok nisam bila u vezi”, izjavila je Dua o albumu. “Uvijek sam dolazila u studio s nekom smiješnom pričom, a sve su inspirirale različite pjesme. Ovo je opuštenost i iskrenost koju prije nisam imala.”
Tijekom izrade albuma, Dua je radila s timom ključnih suradnika uključujući Caroline Ailin, Dannyja L. Harlea, Tobiasa Jessoa Jr. i Kevina Parkera, poznatijeg kao Tame Impala.


Dua opisuje Radical Optimism kao ‘psihodelični pop’, napominjući da “postoje glazbeni prekidi i mješavina različitih zvukova, a kada ga slušate zatvorenih očiju, otvara vrlo vizualni svijet.” Album je inspiriran Duinim vlastitim samootkrivanjem i govori o čistoj radosti i sreći razjašnjavanja situacija s kojima se nekada činilo nemogućim suočiti se.
Rolling Stone nazvao je album ‘pop blaženstvom’, ističući kako je “jedinstven i potpuno Dua Lipa: samouvjereni plesni pop pun duhovitih jednolinijskih riječi spremnih za Instagram natpise”.
Nedugo nakon što je najavila izlazak albuma “Radical Optimism”, Dua je objavila i prvu seriju turneje u znak podrške “Radical Optimism” s koncertima u Berlinu, Nimesu i Puli koji će se održati u lipnju. Popularna pjevačica je putem Instagram profila potvrdila kako će Hrvatska publika među prvima imati priliku čuti album uživo 9. lipnja 2024. godine u pulskoj Areni.

Album “Radical Optimism” slušajte OVDJE