HR Top 40: Pet noviteta među najemitiranijima, najviši novi ulaz za Rišpet

Pjesma Rim tim tagi dim (Baby Lasagna, Universal Music Hrvatska) predvodi listu HR Top 40 ukupno osmi tjedan, od čega sedmi uzastopni.

Snimka Nitko osim nas (Vatra, Dallas Records) zadržala je broj dva, a na treće mjesto se popela balada Ne mogu ti reći (Oliver Dragojević, Aquarius Records). Singl Sve da ima neki način (Silente, LAA) boravi na četvrtoj poziciji, a krug pet najemitiranijih zatvara pjesma Iz inata (Vanna, Croatia Records).

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 13. do 19. svibnja 2024. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.


Baby Lasagna je ostao na vrhu

Singl Rim tim tagi dim ovim rezultatom je postao prvi naslov s osam ili više tjedana na vrhu liste najemitiranijih u posljednjih gotovo osam mjeseci. Posljednja snimka koja je boravila na prvom mjestu minimalno osam tjedana bila je suradnja Nine Badrić i Petra Graše Nemoj (Tonika/Aquarius Records, ovotjedni broj 36) s 13 tjedana. Istodobno, pjesma Rim tim tagi dim je jedina koja je držala vodeću poziciju osam tjedana u 2024. godini.

Ovotjednim ostvarenjem Baby Lasagna je postao hrvatski eurovizijski predstavnik čija pjesma s Eurosonga ima najduži staž na vrhu liste HR Top 40. Dosadašnji najbolji rezultat držali su Albina (Tick-Tock, Universal Music Hrvatska, 2021.) i Let 3 (Mama ŠČ!, Dallas Records, 2023.), oboje sa sedam tjedana.

Osim na radiju, singl Rim tim tagi dim našao se među najstreamanijim snimkama jednog hrvatskog izvođača na platformi Spotify, gdje broji gotovo 27 milijuna streamova. To je omogućilo da postane treća pjesma hrvatskog izvođača na broju jedan liste Croatia Songs magazina Billboard, ali i prvi naslov jednog hrvatskog izvođača na globalnim listama Billboard Global 200 (broj 139) i Billboard Global Excluding US (broj 64).

Najviši novi ulaz ostvario je Rišpet

Ovoga tjedna lista bilježi šest promjena, od čega je pet noviteta.

Najviši novi ulaz ostvario je Rišpet s pjesmom Ajmo dušo pobić negdi (Hit Records, broj 15). S ulazom snimke Ajmo dušo pobić negdi, Rišpet bilježi prvi ulaz među 40 poslije pet mjeseci, kada se na HR Top 40 našla balada Ako sutra odeš (Hit Records).

Ovo je ukupno sedmi ulaz za Rišpet na listu u zadnje dvije i pol godine te najviši plasman za debi od 11. srpnja 2022. (Lipo mi je tu, Hit Records, ulaz na broj 4).

 

Mayales je na listi poslije tri mjeseca

Poslije tri mjeseca, na HR Top 40 našao se i sastav Mayales. U pitanju je singl Pogledaj u njene oči (Aquarius Records), koji je ušao na 26. mjesto ovotjedne liste.

Snimka Pogledaj u njene oči je treća pjesma grupe Mayales u rezultatima mjerenja emitiranja od izlaska albuma Domovina (Aquarius Records) 2021. godine te prvi od dueta s Kristijanom Beluhanom Jedan mali dio tebe (Aquarius Records, pet tjedana).

Novi ulazi: Neda Ukraden, Amir Kazić Leo i Džentlmeni

U društvu najemitiranijih našle su se tri pjesme koje će biti predstavljene na ovogodišnjem izdanju CMC Festivala. U pitanju su snimke:
Živi se i umire za ljubav (Neda Ukraden, Croatia Records, broj 28)
Raširena kapija (Amir Kazić Leo, Croatia Records, broj 37)
Nije važno (Džentlmeni, Croatia Records, broj 39)
S ulazom ova tri singla, ovotjedna lista ima ukupno sedam snimaka sa CMC Festivala 2024., koji će se održati od 7. do 9. lipnja u Vodicama. Osim prije spomenutih pjesama, u društvu najemitiranijih se nalaze i:
Nemam više snage ni volje (Dražen Zečić & Lidija Bačić, Croatia Records, broj 14)
Tajne naše (Ivan Zak, Croatia Records, broj 16)
Ne kuva k’o moja mater (Ante Cash, Croatia Records, broj 21)
Zlatne strune (Barabe i Miroslav Škoro, Croatia Records/Campus, broj 33)
Duet Nine Badrić i Petra Graše Nemoj bilježi svoj 47. tjedan mjerenja emitiranja, čime 14. puta drži titulu najizdržljivijeg singla na listi. Najveći pomak među najemitiranijima ostvarila je grupa Psihomodo pop sa singlom Vjerujem u čuda (Dallas Records), sa skokom od 15 mjesta (s broja 38 na broj 23).

Prema podacima slušanosti po regijama, singl Rim tim tagi dim (Baby Lasagna, Universal Music Hrvatska) predvodi svih šest regija – Dalmacija, Grad Zagreb, Istra i Primorje, Slavonija, Središnja Hrvatska i Zagorje.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.

  spotify