Martinska 2024. Osam događanja ovog ljeta

Otvorenje sezone Martinska 2024., 6. srpnja, party otvorenja u režiji kolektiva U/offu i gošća NVST, DJ-ica iz Švicarske! NVST je DJ-ica i producentica bazirana u Švicarskoj, jedna je od zvijezda u usponu na internacionalnoj klupskoj elektroničkoj sceni. Redovita je gošća na najprestižnijim klupskim festivalima kao i u najtrendi klubovima u ovom trenu, gdje nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Regius Festival
Regius Festival, 12. i 13. srpnja, nazvan Last dance, 10. i posljednje izdanje popularnog festivala! Očekuje nas dvodnevni program na dvije pozornice, rock i electro zvuka. Glazbenom selekcijom Regius želi ujediniti lokalnu scenu okupljanjem najboljih bendova i DJ-eva, kojima će se pridružiti i nekoliko starih prijateljskih bendova. Regius će svoj line-up otkriti do početka lipnja.

Sea Sound Festival
Sea Sound Festival, 18. – 21. srpnja, prvo izdanje nasljednika Seasplash Festivala, slavi sound system kulturu na pet pozornica, s pet sound systema i brojnim umjetnicima koji nastupaju na njima! Do sada najavljeni artisti: Vibronics feat. Vanya O & Danniella Dee, Wicked Dub Division & Michela Grena, Paolo Baldini DubFiles, Deekline, One Dread, DrObi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena. Kolektivi koji najavljuju stage takeovere su DROP D’n’B crew, TranCeparent crew, U/offu crew. Soundsystemi koji će napajati pozornice su: Seasplash Sound System, Vibration Addict Soundsystem, Roadtrippersoundsystem, Trokut Audio i Prevara Sound System!
Tena Starčević, je govorila u ime dva izvođača Sea Sound Festivala, osim matičnog One Dreada, Tena je dio novog dub projekta Dr.Obi meets Anja G, Root T i Sistah Tena. “Mislim da je ova tranzicija sjajna zato što su mnogi prošle godine na prsljednjem izdanju Seasplash festivala proplakali oceane, mogli ste nam tako i reći”, našalila se Tena te nastavila da se slaže kako je prilagođavanje trenutnoj situaciji na sceni s organizatorske strane vjerojatno bilo potrebno. “One Dread je konačno izbacio autorski album i prvi dojmovi su odlični, i sad smo složili priču kako prezentirati autorski album. Što se tiče novog dub projekta Dr.Obi meets Anja G, Root T i Sistah Tena, objavili smo novi singl 15. svibnja, “Oj Dodle”, nastao je u suradnji sa Sacherom. Tako je taj eksperimentali projekt, nastao prošle godine, vrlo brzo prepoznat na našoj nezavisnoj glazbenoj sceni”, kazala je Tena Starčević.

Martinska Punk meets Kanal Fest
Martinska Punk meets Kanal Fest, 25. – 27. srpnja, trodnevni punk festival ugostit će 13 bendova, od kojih je šest inozemnih, recept je to koji obećava još žešću punk feštu. Otkriven je dugo iščekivani raspored nastupa bendova po danima!
Četvrtak 25. 7. prvog dana nastupaju: Nula, Neven, Kiper i Saša 21.
Petak 26. 7. na festivalsku pozornicu dolaze: Peter and the Test Tube Babies, Hookline, Obscene Revenge i Osa (One Step Away).
Subota 27. 7. je dan za: The Varukers, Deafness by Noise, Alergiju, Wasserdicht i Pardon.

Membrain Festival
Membrain Festival, 1. – 4. kolovoza, deveto izdanje festivala, puna četiri dana i tri noći underground bass kulture. Od stranih zvijezda Membrain ističe: Digital, Commodo, Le Motel, Chris Inperspective, Creatures, ZeroZero, Artilect. S domaće scene tu su artisti: VRH, Minimalist, Marka San kao i brojni mladi talenti.

Blast Fest
Blast Fest, 9. – 11. kolovoza, sedmo izdanje festivala elektronske glazbe na kojem i ove godine glazba svira bez prestanka 48 sati, a festival je usmjeren na domaće izvođače. Tradicionalno, line-up objalvjuju tik pred festival.


Koncert Elementala na Martinskoj
Samostalni koncert Elementala na Martinskoj, 14. kolovoza, noć uoči blagdana popularni domaći hip- hop sastav nakon više godina vraća se u Šibenik! Spoj glazbene oaze s najljepšim pogledom na Jadranu i najpopularnijeg hip- hop sastava u Hrvatskoj i regiji, garantira odličan provod i noć za pamćenje. “Mi smo tu da premostimo prelaz iz elektronike u hip-hop. Dugo nismo bili u Šibeniku i veselimo se. Iako smo započeli rad na novom albumu, to je malo zaustavljeno kako bismo se posvetili ljetnoj turneji i nastupima. Ovaj koncert na Martinskoj nam je jedan od dražih”, kazao je Luka Tralić Shot iz Elementala.

Preach The Rič Festival
Preach the Rič Festival, 16. – 17. kolovoza, drugo izdanje hip-hop festivala na Martinskoj u Šibeniku, gdje će, uz već najavljene headlinere Arrested Development, Valid & DJ Head te Bad Copy, nastupiti još 17 imena! To su redom: ONI, 40Industry, One II Many, Phat Phillie, DJ Bero Zmaj, DJ Noki Nole, DJ Odie, Re:tro Flava, Antebiotik, Brat & Mali Japanac, Mleeksah, Bars, Grooveplayaz, Pećo, Bolest, D-Boe te Nvnzen! “Hip-hop scena okupljena oko šibenske grupe Hram, prošle je godine inicirala pokretanje Preach The Rič festivala. I dok smo tada doveli značajna imena iz zemlje i regije, ove godine još smo više podigli ljestvicu. Najveće ime definitivno je dolazak benda Arrested Development, kojem će to biti jedini nastup u Hrvatskoj. Osim toga dolaze naši prijatelji iz Beograda Bad Copy koje čine Wikluh Sky, Timbe i Ajs Nigrutin. A definitivno jedno posebno iznenađenje je nadolazeća zvijezda iz Detroita Mihajlo Perić, koji nastupa pod imenom Valid, koji je snimio album u suradnji s glazbenicima iz regije. S njim dolazi i DJ Head, jedan od prvih Eminemovih suradnika i njegov najbolji prijatelj. Dolaze na četiri dana i ovo im je jedini nastup u regiji”, rekao je Filip Phat Phillie Ivelja.