ZBOR SPORTSKIH NOVINARA – ‘Bolest iz Maksimirske 128 je neizlječiva’

Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) oglasio se nakon novog neciviliziranog  istupa Zdravka Mamića, oštro osudio njegovo ponašanje te pozva medije da ignoriraju izvršnog dopredsjednika zagrebačkog Dinama.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

‘Nakon višestrukih molbi, zahtjeva i želja za očitanjem, ne samo iz redova naših članova, nego i od vodećih ljudi Hrvatskog novinarskog društva, ponovo ćemo se oglasiti s jednom jedinom temom, koja za nas i nije prava tema, nego je klasični slučaj za neke druge ustanove. Riječ je, dakako, o izvršnom dopredsjedniku jednog uglednog nogometnog kluba, NK Dinamo iz Zagreba, koji je ponovo s pozicije neobuzdane bahatosti i primitivnih strasti krenuo vrijeđati sve oko sebe koji ne misle kao on, u prvom redu novinare, prozivajući u svojem nastupu na službenoj press-konferenciji čak i HND u negativnom kontekstu.

Hrvatski zbor sportskih novinara imao je svoj stav o tom i takvom ponašanju, o toj osobi i o rečenicama koje on kaotično izgovara kad god zaželi, o njemu smo pisali nekoliko puta posljednjih godina. Upozoravali smo da će se sve to događati dok god ga se tolerira, poziva kao gosta pred kamere, dok se njime puni medijski prostor i ukrašavaju naslovnice hrvatskih novina, no više je nego očito da je taj naš apel, izgleda, jalov napor.

HZSN se, isključivo potaknut zahtjevom HND-a, još jednom, nerado, spušta na primitivnu razinu izvršnog dopredsjednika NK Dinamo, želeći pokušati kolegama i javnosti ukazati da je bolest koja se širi iz Maksimirske 128 neizlječiva bilo kojim drugim načinom osim – ignoriranjem, a ovim putem još samo apeliramo da se tim problemom i tim čovjekom doista počnu baviti neke druge hrvatske institucije.

Zna se koje, ako imaju hrabrosti’, stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik HZSN-a Jura Ozmec.