MORALNA DILEMA

Ovaj test traje samo jednu minutu i ima samo jedno važno pitanje na kraju. Dajući iskren odgovor otkriti će se gdje se nalazite po pitanju morala. Dana situacija na temelju koje će te donjeti vaš odgovor je potpuno izmišljena. Zapamtite da vaš odgovor mora biti iskren ali i spontan. Dakle krenimo na testiranje.

SITUACIJA:
Nalazite se u Zagrebu na obali rijeke Save za nedavnih jesenskih kiša.  Velika je opasnost od izljeva vode i poplavljivanja grada. Vi ste novinar-fotograf koji radi za veliku novinsku kuću i fotografirate nabujalu rijeku. Rijeka je moćna, mutna, nosi sve pred sobom.

TEST:
Iznenada primjecujete ženu u vodi.  Jednom rukom se drži za deblo, drugom maše u pomoć …..
Uskoro će proći pored vas….. Prilazite blize ruba nasipa ….  čini vam se da prepoznajete tu sijedu glavu ….Pa to je Jadranka Kosor,  premijer Hrvatske! Primijećujete da je počela gubiti snagu i da će potonuti ….

Vi imate dvije opcije:
1.        Možete spasiti političarku od utapljanja
2.   Možete nastaviti raditi svoj posao, okinuti sjajnu fotografiju utapljanja poznate političarke   …  osigurana nagrada za lokanu        novinarsku fotografiju godine …. možda čak i dobijete neku Europsku nagradu u eurima.

TEST PITANJE:
Evo pitanja,  molim  iskren odgovor:
Da li ćete se odlučiti za kolor fotogarfiju ili za klačicnu jednostavnost crno – bijele fotografije?