Najzabavniji poslovni pregled godine – part 2!

ISTRAŽIVANJE GODINE: Ljubavna afera s šefom pomaže u karijeri!
Znanstveno otkriće godine dolazi nam iz SAD-a. Ameri su naime opet odlučili otkriti toplu vodu pa su proveli studiju kojom su „dokazali” da ljubavna afera s nadređenim pomaže u karijeri. Zaključili su to nakon što im je više od 60% ispitanika izjavilo da sumnjaju kako su na njihovom radnom mjestu plaće porasle ili padale zbog – seksa!


DISKRIMINACIJA GODINE: Ne daju joj da bude policajka jer je previše seksi!
Dobar izgled ponekad može i odmoći u karijeri! Upravo to je na svojoj koži iskusila medicinska sestra Cathrine Aschim iz Norveške kada je poželjela promijeniti zanimanje i postati policajka. Iako je prošla sva testiranja i medicinske preglede, nakon intervjua je odbijena zbog golišavih fotografija koje je ranije snimila baveći se manekenstvom.

DIREKTOR GODINE: Zaposlio 850 članova obitelji i prijatelja!
Iako naslov zvuči kao da je riječ o još jednoj priči iz Hrvatske, nasreću nije tako. Priča dolazi iz Italije, a u glavnoj ulozi je Adalberto Bertucci direktor rimske gradske prijevozničke tvrtke. Adalberto je tijekom svog mandata sasvim slučajno zaposlio čak 850 članova obitelji i prijatelja. Među njima i jednu striptizetu na mjesto tajnice. Istraga je u tijeku, a Adalberto tvrdi da ništa od navedenog nije istina i da nije kriv. Zvuči poznato?

BOŽIĆNICA GODINE: Red Bull čistačicama isplatio 12.000€ bonusa!
Jedna od ljepših vijesti ove godine došla nam je iz Red Bull Racing Team-a. Nakon što je Sebastian Vettel osvojio naslov svjetskog prvaka u Formuli 1, gazde su odlučile odriješiti kesu i bogato nagraditi sve one koji su doprinijeli u ostvarenju ovog uspjeha. Tako su i čistačice u timo dobile po 12.000€ bonusa. Da ne bude zabune: vodstvo momčadi ima “nekoliko milijuna razloga” za ovaj izljev širokogrudnosti. Naime, samo je naslov momčadskog prvaka Red Bullu iz bogatoga nagradnog F1 fonda donio 73 milijuna eura!


GLUPOST GODINE: Dobila otkaz pa naručila ubojstvo šefa!
Još jedan glup potez dolazi nam iz Cipra gdje je 42-godišnja Elena Skordelli, inače jedna od najpopularnijih televizijskih voditeljica u toj zemlji, uhićena je pod sumnjom da je upucala šefa koji joj je uručio otkaz. Što će se desiti s Elenom saznat ćemo nakon suđenja koje je nakon započelo u listopadu.

izvor posao.hr