Zakačite se na jazz- VALAMAR JAZZ FESTIVAL

Grad Poreč će i ovog ljeta postati jazz prijestolnica koja će ugostiti najznačajnija imena međunarodne jazz scene.
Drugi Valamar Jazz Festival održat će se na sedam lokacija u Poreču, od 6. do 9. srpnja 2011. godine, pod palicom umjetničke direktorice festivala, vrhunske glazbenice Tamare Obrovac. Zvuci live jazza će publiku Valamar Jazz Festivala i posjetitelje grada Poreča pratiti i šarmantnim, uskim ulicama Poreča te terasama barova i lokala, a jam sessioni će se održavati u elegantnom vrtu jedinstvene Ville Polesini.

Prva večer glavnog programa odvijat će se 7. srpnja 2011. u Eufrazijevoj bazilici, najljepšem sačuvanom spomeniku iz 6. Stoljeća, uvrštenom na listu svjetske baštine UNESCO-a. U jedinstvenom sakralnom ambijentu bazilike nastupit će vodeći europski jazz glazbenik Richard Galliano sa svojim Piazzola Forever Septetom. Prije njega, publici će svoj novi album predstaviti Tamara Obrovac i njen Transhistria ensemble u suradnji s češkim gudačkim kvartetom Epoque.
U petak 8. srpnja i subotu 9. srpnja glazbenicima i publici domaćin će biti otočić Sv. Nikola nasuprot porečke rive, koji je i prošle godine bio mjesto odvijanja glavnog programa Valamar Jazz Festivala. Na pozornici tik uz more u petak 8. srpnja nastupit će kvartet nove zvijezde jazza, Miguela Zenona, a nakon njega istinska diva svjetske jazz glazbe, brazilska pijanistica i pjevačica Tania Maria sa svojim Viva Brazil Quintetom.
U subotu 9. srpnja večer otvara jedan od najcjenjenijih trubača i skladatelja današnjeg jazza – Tom Harrell Quinet, koji će biti prava poslastica za sve ljubitelje post-bop jazza. Festivalski program, kao i prošle godine, zaključit ćemo u plesnom ritmu, uz najbolji europski funky sastav – Nils Landgren Funk Unit.