Dunja slavi 18 godina glazbenog djelovanja

Pod nazivom NE/OBIČNI ETNO krije se program kojim Dunja slavi 18 godina svojeg glazbenog djelovanja uz sudjelovanje više od 25 glazbenika koje sve naziva svojim prijateljima.Ujedno će proslaviti još jednu, ovogodišnju nominaciju za nagradu PORIN.

Album JELEN PASE koji je snimila u suradnji s TOMOM SOMBOLCEM nominiran je ovih dana u kategoriji za najbolji album etno-glazbe.Do sada je objavila 11 albuma na kojima je snimila preko 250 starih hrvatskih pjesama od kojih neke nikad prije nisu bile snimljene (obrade su rađene prema starim zapisima etnomuzikologa), održala je brojne koncerte, etno večeri i etno radionice, a pjesme koje je obradila koristile su se u nekoliko kazališnih predstava dok ima i tri vlastite predstave. Osim u Hrvatskoj imala je nastupe u Irskoj, Nizozemskoj, SAD-u, Slovačkoj, Švedskoj, Mađarskoj,Sloveniji, Italiji, Makedoniji, Švicarskoj, Njemačkoj, Južnoafričkoj Republici. Londonsko izdanje WORLD MUSIC The Rough Guide (VOLUME I) iz 1999. preporučuje upravo Dunjin album Iz globline srca za upoznavanje s etno-glazbom Hrvatske…
zato ne proputite, Močvara, 11.04.2011.Klub se otvara u 20 sati.PROGRAM:
20.30 – glazbeno-scenska predstava prema zamisli Dunje Knebl i u režiji Marija Kovača „OJ TI TOŽNI ČLOVEK“  koja se temelji na hvatskim tragičnim pučkim,uglavnom zaboravljenim baladama u izvedbi Dunje i članova ansambla.
To je “crna predstava s ružičastim krajem” (D.Derk, Večernji list).
22.00 – koncertno-glazbeni dio u kojem će se čuti neobične (etno) pjesme u neobičnoj izvedbi, uz pratnju neobičnih instrumenata i/ili ne-instrumenata. Sudjeluju “mlade nade” iz Dunjinih etno-radionica ali i Dunjini prijatelji, “veterani” hrvatske world music scene, te zanimljivi gosti (Nina Romić, Ivana Picek, grupa VUGE, S.o.M….)
Bit će i etno-zalogajčića, izložba Dunjinih etno-torbica, a tko još nije čuo/nabavio Dunjin najnoviji album JELEN PASE (u suradnji s Tomom Sombolcem), moći će ga nabaviti po prigodnoj sceni. Ulaz 25 kuna