Trener svih trenera ljubi kao mladić:ĆIRO OTKRIO KINESKU VIAGRU

Miroslava Blaževića u Iranu su darivali pistacijima zbog potencije a Kinezi su mu otkrili novi afrodizijak – morskog konjica – navodno učinkovitijeg i od plave američke pilule

Izbornik kineske olimpijske nogometne reprezentacije Miroslav Blažević osvaja šarmom i na Dalekom Istoku. U 76 godina života legendarnni trener svih trenera nije nizao samo upjehe na sportskom terenu. Gdjegod se ukazao od Europe do Azije pred njegovim šarmom (dopunjenim galantnim darovima u rasponu od cvijeća, bombonjera, satova, lažnih ili originala, te krasnih komada nakita) padale su pripadnice ljepšeg spola.
Najbolji trener s SP-a 1998. iz Francuske poznat je kao gracilni plesač pa se još tako pamte i njegove plesne fotografije s današnjom hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor snimljene 1999. na balu u zagrebačkom Intercontiju. Ćiru su obožavale čak i Iranke dok je vodio tamošnju reprezentaciju. Euforično su pratile svoje muževe na utakmice dok još Iran nije izgubio sve šanse za nastup na SP-u 2002.
Kako je Iran domovina i najveći izvoznik pistacija kojemu se pripisiju afrodizijačke moći, ne čudi kako je Ćiro bio obilato darivan i tom grickastom delicijom dok je vodio tamošnju repku. Kinezi kao i većina Azijata imaju drugi afrodizijak, oni vjeruju u čudotvorne moći morskog konjica. Naime, kako je znanstveno dokazano da je to jedina životinjska vrsta kod koje mužjaci rađaju, ne čudi da mu se pripisuju mistične i terapijske moći. Nažalost, afrodizijački status morske konjice suočio je s istrebljenjem i ukoliko se ne zaustavi njihov izlov radi sušenja u te svrhe, svijet bi uskoro mogao biti siromašniji za tu vrstu. No opće je poznato kako muškarci ne mare puno za ekologiju i životinjsku raznovrsnost kad je posrijedi muškost i potencija, a još manje razne kineske tvrtke željne profita. Naime, prvi u lancu, kineski ribari za kilogram sušenog konjica dobivaju čak 3.000 kuna po kilogramu. Koliko je uznapredovao biznis s tom kineskom “viagrom” svjedoči podatak da u Kini postoje čak i luke specijalizirane za izlov i preradu morskog konjica. U to se imao priliku uvjeriti i sam Ćiro.
Legendarni trener nikad nije ni skrivao konzumaciju sličnih stimulativa. Tako je u javnim istupima ranijih godina isticao Viagru kao pomoćno erektivno sredstvo. Također, s novinarima je u svom duhovitom tonu, podijelio i sumnje koje su se pojavile nakon operacije prostate u Austriji. Tad je navodno liječniku koji ga je uspješno operirao rekao kako će “Injekciju za potenciju, ako je potrebno, staviti čak i u oko”. Naravno, da će svi dublji poznavatelji Ćirini verbalnih eskapada shvatiti kako se tu radilo o šali i tipičnom pretjerivanju. Naime, Ćiro uvijek ističe kako raju treba zabaviti pa ako treba, krenut će prvo od samog sebe.
S američkom, iranskom ili kineskom “viagrom” Ćiro put do ženskog srca ipak prvo pronalazi  duhovitošću. Osjete to odmah i žene svih rasa i uzrasta. Bilo plave, crne, kosooke, plavooke, Europljanke, Arapkinje, Azijatkinje, visoke ili niske, sve one rado Ćiro pohrle u zagrljaj. O tome svjedoči i ovaj ekskluzivni foto serijal prigodno nazvan “Ćiro blažen među Kineskinjama”.
COPYRIGHT: Informacije su dijelovi iz prve regionalne interaktivne knjige “Kondo, kondo” zagrebačke novinarke Irene Divković Milanović.