I BIG DADDY WILSON na 2nd Zagreb International Blues Festivalu

Organizatori 2nd Zagreb International Blues Festivala ponosno Vam predstavljaju drugog headlinera  – BIG DADDY WILSON-a. On će biti glavni izvođač u petak 10.06. i tako se pridružiti već najavljenom legendarnom CHARLIE MUSSELWHITEU koji nastupa u subotu 11.06. u Studentskom centru u Zagrebu.

BIG DADDY WILSON (USA) biti će prvi tamnoputi izvođač na Zagreb International Blues Festivalu, a dolazi sa svojim triom sa kojim, kažu oni koji su ih slušali i gledali, pruža fenomenalni show. Njegov fenomenalni „crni“ glas i još bolje pjesme razveselit će prave sladokusce željne vrhunske blues soul glazbe.
Big Daddy Wilson rođen je prije 50. godina u malom gradiću Edentonu, Sjeverna Karolina. Kao dječak radio je na plantaži duhana i pamuka i bio je pravi ‘country boy’. Budući da je pjevao u crkvi činilo se logično da nastavi sa pjevanjem, ali Wilson je bio vrlo sramežljiv i sve je to išlo dosta teško i sa puno problema. Sa 16. godina prekida školovanje i priključuje se vojsci. Bio je stacioniran u Njemačkoj gdje se oženio i ostao. Nakon dužeg vremena upravo tu, u Europi u Njemačkoj po prvi puta susreće blues i to je zapravo bila ljubav na prvi pogled i sa njom je nestala sva njegova sramežljivost i djelomična hendikepiranost. To čudo, kako kaže, može zahvaliti samo glazbi, soul i blues glazbi koju tako zdušno izvodi iz srca i duše. I za sebe ima sedam albuma od kojih posljednji „Love is the Key“ za poznatu blues kuću „Ruff Records“ a 2004. pozvan je da otvori projekciju Wendersovog filma “The Soul of a Man” u Hamburgu. Više informacija na službenoj stranici www.wilsonb.de