Zagrijavanje svibanjsko: Record Stories – JOZIĆ, NUHANOVIĆ, POPOVIĆ, SRŠEN

Na Zagrijavanju svibanjskom u četvrtak, 5.svibnja u 20.30 sati, knjižnicu i čitaonicu Bogdana Ogrizovića na (app) dva sata zatrpat će glazbom i pričama, CD-ima i pločama (knjige su već tamo), piscima i publikom, pljeskom i smijehom – nadamo se da ćete biti među njima! Record Stories (Aquarius Records, 2011.) prva je regionalna zbirka priča s temom iz prodavaonica ploča, u kojoj su se 23 autora (iz Hrvatske i susjednih zemalja) pozabavili prostorom za trgovinu gramofonskim pločama, CD-ima, kazetama i svim onim što spada u asortiman prostora kakvog se na engleskom jeziku naziva “record store”.Bio je natječaj i bili su pozivi, dodijeljene su nagrade, objavljena je knjiga, energija je dobra, a u četvrtak navečer vrte se favorite tracks.Ne propustite!

Ivan Jozić
Ekonomist po struci, sportaš u duši, a zglob lijeve ruke katkad inklinira pisanju kratkih priča. Počeo pisati pod dirigentskom palicom Miroslava Mićanovića na radionici “Put u središte kratke priče” CeKaPe-a. Radi kao urednik u Medijskoj mreži doo. Trenutačno na poslijediplomskom studiju “Europske integracije – regionalni i lokalni razvoj”. Uvršten u zbirku priča Mićanovićevih kratkopričaša koju će, uz potporu Ministarstva kulture RH, objaviti biblioteka CeKaPe. Prvi natječaj ujedno mu je i prva nagrada – u Record Storiesu.
Gordan Nuhanović
Rođen u Vinkovcima, u obitelji prosvjetnih radnika. Od malena su ga uvjeravali da je talentiran, iako nitko nije mogao sa sigurnošću reći za što. Napokon, nakon mučne srednje škole i još mučnijeg studiranja na Fakultetu političkih znanosti, zaposlio se kao novinar. Radio i kao ratni reporter, književni kritičar i PR, više manje, neuspješno. Danas radi na HRT-u kao književni recenzent, piše seriju čije je emitiranje još uvijek neizvjesno te surađuje za hrvatski Playboy. Ukratko, živi i radi. Objavio romane i knjige priča: “Liga za opstanak” (2001.), “Bitka za svakog čovjeka” (2003.; “Survival League”, Ooligan Press, Portland, 2005.), “Posljednji dani panka” (2006.) i “Vjerojatno zauvijek” (2009).
Sven Popović
Rođen 1989. Završio IV. Gimnaziju. Studira komparativnu književnost i engleski na Filozofskom fakultetu. Objavio: prijevod Thoreauovog eseja Walking (za potrebe knjige Priručnik za Hodače), Esej “Bratstvo, Jedinstvo i Rock & Roll”, za austrijski časopis Wespennest i kratku priču “Robbie nije zaljubljen, Joeyu je sve pet, a ja blefiram već dvadeset godina” za Record Stories.
Ivan Sršen
rođen je 1979. u Zagrebu. Osnovnu školu i Klasičnu gimnaziju završio je u Zagrebu, gdje je i diplomirao povijest i opću lingvistiku na Filozofskom fakultetu. Od 2001. radi u knjižarstvu i izdavaštvu, a od 2004. kao urednik za nekoliko nakladničkih kuća (IBS, Mlinarec & Plavić, Konzor, Masmedia, Fortuna, Sandorf…). Uredio je brojna publicistička izdanja iz područja glazbe, politike, ekonomije i književnosti. Objavljuje novinarske članke, reportaže i kratku prozu u domaćim časopisima (Godine, Vijenac, Playboy, T-portal…), bavi se književnim prevođenjem s engleskog jezika. Od 1997. aktivno je uključen u rad i djelovanje nekoliko neprofitnih organizacija u sklopu kojih je osmislio i realizirao brojne projekte s ciljem poboljšanja kulturnog života, prvenstveno mlađe populacije. Od 2007. godine je suvlasnik i urednik u nakladničkoj kući i agenciji za zastupanje hrvatskih pisaca u inozemstvu “Sandorf”. Objavio je zbirku priča “Skela – bajke iz automata za kavu” (2010.) te popularnoznanstvenu studiju “Povijest zagrebačkih knjižnica” (2010.). Živi i radi u Zagrebu.
Moderiraju: Siniša Boras i Roman Simić Bodrožić