VEČERNJI LIST POKRAO KOSTELIĆA I LJUBIČIĆA

Samo dva dana prije izlaska tiskanog izdanja knjige “KONDO KONDO”
Poglavlja iz knjige o životu u Monte Carlu Ivice Kostelića i Ivana Ljubičića hrvatski dnevnik prepisao iz knjige Irene Divković Milanović koja se bavi tajnama hrvatske i ex-yu elite * Slučaj krađe dobit će i sudski epilog


Na naslovnoj stranici Večernjeg lista objavljen tekst POREZNI RAJ: HRVATI U MONAKU Ivica najam stana plaća 1500, a Ivan Ljubičić čak 4000 eura. Prosječna cijena kvadrata 2010. bila je nevjerojatnih 45.000 eura. Kao autor teksta objavljenog na str 12. i 13. potpisan je novinar Tomislav Dasović.
Isti tekst predstavlja grubo kršenje autorskih i srodnih prava budući se radi o dva poglavlja iz knjige “KONDO KONDO”, odnosno o životu Ivice Kostelića i Ivana Ljubičića u Monaku. Poglavlja su publicirana na više hrvatskih i regionalnih portala a potom u tiskanom izdanju knjige “KONDO KONDO” (knjiga će biti u prodaji u Hrvatskoj od  četvrtka 7. srpnja).
Krađa je tim veća što se Večernji list ranije (konkretno urednik sporta Ante Buškulić – sve u prilozima) obvezao  ranije u pisanoj komunikaciji s autoricom Irenom Divković Milanović objaviti poglavlje o Ivanu Ljubičiću iz knjige “KONDO KONDO”. Također, Večernji list, odnosno glavni urednik i urednik sporta prihvatili su sve uvjete navedene pod Copyrighta uključujući i snošenje  svih zakonskih posljedica u slučaju povrede autorskih prava autorice (tekst Copyrighta u prilogu). Unatoč dogovorenom, ekskluzivne materijale dobivene od Irene Divković Milanović nisu objavili.
Potom su ta poglavlja publicirana na više portala u sklopu promocije sadržaja knjige “KONDO KONDO”. Priče o Kosteliću i Ljubičiću publicirali brojni portali pa tako: Source, BHmagazin, Sutra, NGbuntovnici, Portalbobo… Na poglavlje iz knjige reagirala je i Lepa Brena koja se iznenadila da joj je Carmen bin Laden Monte Carlo susjeda. (Više na IndexuNGbuntovnici, Svet, Vesti…).
Autorici knjige “KONDO KONDO” 23. lipnja o.g. javila se novinarka Večernjeg lista Martina Strukić sa zamolbom da pomogne Večernjem listu s informacijama o poznatim Hrvatima koji žive u Monaku. Večernji je tim putem  obaviješten kako knjiga “KONDO KONDO” izlazi vrlo skoro te da da će u njoj biti publicirane priče o poznatim sportašima.
Tempiranje ukradenih priča, samo dva dana prije izlaska na tržište tiskanog izdanja knjige “KONDO KONDO”Večernjeg lista o Kosteliću i Ljubičiću datira iz druge polovice siječnja 2011. godine.S obzirom na iznešene činjenice autoria knjige “KONDO KONDO” poduzet će sve zakonom predviđene radnje zaštite autorskog djela.Inače, radi se o drugom slučaju povrede autorskih prava. Prvi put je protuzakonito za sadržajem knjige “KONDO KONDO” posegnuo Jutarnji list nakon što je Irena Divković Milanović plasirala poglavlje o prvoj ženi Ante Gotovine Kolumbijki Ximeni preko internetskih portala.
upućuje na zaključak kako se radi o planskoj krađi, smišljenoj s ciljem da se autorici oduzme ekskluzivitet sadržaja i autorsko djelo. Naime, komunikacija autorice i