Bruno Krajcar i ženska vokalna skupina Lanišće na Etno festu u Neumu

Nakon devet godina Bruno Krajcar će nastupiti na Etno festu u Neumu gdje će predstaviti pjesmu „Vila z Ćićarije“ koja će se naći na novom albumu ovog svestranog akademskog glazbenika.  Novi album bi svjetlo dana trebao ugledati krajem ovog mjeseca pod nazivom „Istrael“ u izdanju Aquarius recordsa. Bruno Krajcar osim što sklada pjesme za različite izvođače, pokreće različite manifestacije  u svrhu promoviranja i valorizacije istarske narodne glazbe, te već dvadesetak godina na  jedinstven i osebujan način spaja istarsku tradicijsku glazbu sa suvremenim trendovima.
Ove godine, Krajcar se odlučio posegnuti u glazbenu škrinjicu Ćićarije te je skladao pjesmu sa zanimljivim etno motivima sa Ćićarije za koju je napisao glazbu i stihove, a u aranžmanu je surađivao sa riječkim glazbenikom Oljom Dešićem. Na pjesmi je ugostio žensku vokalnu skupinu Lanišće koja je karaktiristična po tome što njeguje bugarenje – tradicionalno pjevanje na Ćićariji. Upravu njihovu izvedbu narodne pjesme „Cviće moje“,  Bruno je ugradio u pjesmu Vila z Ćićarije.Žensku vokalnu skupinu Lanišće čine Anita Cesar, Irena Šverko, Mirjana Vratović, Branka Grbac – Šverko, Bernarda Grbac i Ana Grbac. Krajcar uz moderne zvukove i ritmove na ovoj pjesmi spaja elemente klasične glazbe u izvedbi sopranistice Mile Soldatić, te u vlastitoj izvedbi segmente svirke na istarskoj tamburici ili cindri. Zanimljivo je da je gost u pjesmi i Mario Battifiaca koji vuče korijene iz Lanišća, a koji uz Krajcara izvodi i dio pjesme na istrorumunjskom dijalektu. Pjesma će se uoči festivala premijerno promovirati u 11 sati u emisiji Šajeter na Radio Puli popularnog dvojca Dražena Turine Šajete i Kristijana Nemeta .
Bruno Krajcar nastupio je i  kao glazbenik  na ovogodišnjem festivalu Šibenske šansone koji  se održao   20.08.2011. i to  kao autor glazbe i teksta pjesme „Neka kiša prestane“ koju je izvela Tina Vukov.