LOTUS – NAŠ SVIJET premijerno na portalu MUZIKA.HR!

“Naš svijet” prvi je singl benda LOTUS, šesteročlanog pop-rock benda iz Zagreba koji će za Aquarius Records u rujnu objaviti istoimeni prvijenac LOTUS! “Naš svijet” odlično dočarava autorski senzibilitet, ali i bendovu maštovitu zaigranost melodijama i ritmom. Autor teksta, Filip Kozlica, stvorio je svijet odvojenih ljubavnika koji postoji izvan ovog prostora i vremena. Prvi singl „Naš svijet“ pokazuje velike potencijale ovog mladog sastava, kako u izvođačkom, tako i u autorskom smislu, a s ostatkom albuma to će i potvrditi. Potencijal je prepoznao i jedan od najutjecajnijih ljudi hrvatskog popa zadnjih 15 godina, Mr. Goody (JINX), pod čijom je producentskom palicom Lotus snimio album u zagrebačkom Soundcage studiju.

O BENDU:
Lotus je pop-rock sastav iz Zagreba, osnovan 2007. godine, koji radi isključivo autorske pjesme s tekstovima na hrvatskom jeziku. Bend su osnovali Filip Kozlica i Bruno Milanović koji su prvih godinu dana nastupali kao akustični duo. Iz te faze mogu se pohvaliti s preko 20 koncerata u Zagrebu i izvan njega, sudjelovali su na mnogim kantautorskim večerima i festivalima, svirali kao predgrupa na promociji albuma Pavela te pobjedili na iDEMO Trešnjevka natjecanju, gdje su kao nagradu dobili snimanje jedne pjesme u Soundcage studiju. Upravo u tom studiju su upoznali Mr. Goodyja iz Jinxa, koji će im kasnije producirati prvi album. Nakon nekog vremena Filip i Bruno osjetili su potrebu za širenjem glazbenog arsenala i malo po malo su došli do šesteročlane postave. Danas postavu čine Filip Kozlica (vokal, akustična gitara), Bruno Milanović (bas), Maja Kosanović (vokal), Nikola Betica (električna gitara), Dino Zanetti (klavijature) i Marko Vucelja (bubnjevi). Kombinacija muškog i ženskog vokala postaje Lotusova prepoznatljivost, a Nikola (ex Spina), Dino (Bad Name) i Marko (ex Undo) svojim glazbenim iskustvom i kreativnošću potiču orginalnost bendovog izričaja. Novu energiju benda na nastupima prepoznaje i publika, tako da već par godina sviraju pred punim zagrebačkim klubovima, a u životopisu ponosno ističu i nastupe na Studentfestu na Jarunu, Minivalu u Tvornici, InDie Ksetu te ulazak u finale 15. HGF-a čime su završili na kompilaciji finalista s pjesmom „Mirisom“. Još uvijek znaju zasvirati akustično pa su tako svirali u Rockmarku u sklopu programa Akustika te u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.
“Lotus je bend koji će na svom debiju vjerojatno imati nekoliko aduta za top-liste, a ako nastave svirački napredovati ovim tempom, njihova koncertna snaga bit će na zavidnoj razini te će se nametnuti kao prilično originalan bend u jednom neoriginalnom žanru.” (Muzika.hr/Zoran Tučkar)