“Tragovi u sjeti” Zorana Predina & Matije Dedića

Priznati slovenski kantautor Zoran Predin i vrsni pijanist Matija Dedić udružili su se na zajedničkom albumu “Tragovi u sjeti” koji će 3. listopada 2011. biti objavljen u izdanju Aquarius Recordsa.Glas Zorana Predina i klavir Matije Dedića u šarmantnoj fuziji slušatelja vode kroz 12 pjesama, nekih od najznačajnijih nastalih na ovim prostorima u zadnjih 40-ak godina, koje u originalu izvode Arsen Dedić, Oliver Dragojević, Parni valjak, Josipa Lisac, Zdravko Čolić… Pjesme koje se nalaze na albumu Predin je često pjevušio sam za sebe. S vremenom su postale dio njegova čuvstvovanja, na neki način postale su dio njega. Kad je napokon skupio dovoljno hrabrosti i samopouzdanja, potražio je Matiju Dedića i pjesme su snimili vrlo brzo.

“Arsen rijetko koga hvali, ali kad je pohvalio sviranje svoga Matije, znao sam da mora biti stvarno dobar. Matija je rođeni pijanist, kome nije potrebno ništa naročito objašnjavati. Imali smo samo jednu probu. To govori sve”, kaže Zoran Predin koji je albumom “Tragovi u sjeti” na jednom mjesto zabilježio pjesme koje ga prate kroz život, a ujedno i odao počast kolegama glazbenicima.”Izbor svake pjesme krije svoju priču. Svaka je pjesma biser. ‘Azru’ volim pjevati pod tušem, uz ‘A sad adio’ razbio sam prvu čašu, ‘Maglu’ sam s Josipom pjevao u Cankarjevom domu, kad je slavila svoj rođendan kao gošća mog koncerta na Valentinovo. Bregovićevu pjesmu, jednu od najdražih, često sam pjevao u ranu zoru s prijateljem iz mladosti kojeg više nema”, kaže Predin.
Matijin favorit na albumu “Tragovi u sjeti” Predinova je autorska pjesma “Šta bi mi bez nas”, a osim pjesme svoga oca Arsena Dedića “Tvoje nježne godine” ranije nije imao priliku izvoditi nijednu od ostalih kompozicija na albumu pa je i za njega ova suradnja bila profesionalni izazov:
“Drago mi je da je konačno došlo do toga da Zoran i ja surađujemo, iako smo nešto malo surađivali i na njegovom prethodnom albumu. Zorana i mene prvenstveno veže prijateljstvo preko moga oca, i njihove zajedničke predivne ploče, ‘Svjedoci priče’, objavljene krajem 80-ih. Prijateljstvo s Predinom ovjekovječeno je snimanjem u lipnju u studiju u Ljubljani. To mi je iznimno drago jer sam tamo snimio i svoj prvijenac ‘Octopussy’. ”
Šarmantni Mariborčanin u svom će stilu reći da bi za svaku od pjesama s albuma “Tragovi u sjeti” dao pola svog opusa, a s obzirom na njegov doista respektabilan katalog, s Lačnim Franzom i u dugogodišnjoj solo karijeri, ta izjava puno govori koliko su mu pjesme koje je snimio bitne. Album je najavljen singlom “Te noći kad umrem” za koji su dvojica glazbenika ovih dana u Zagrebu snimili i videospot.
“Tragovi u sjeti”:
1. Još jedan prođe dan
2. Jesen u meni
3. Te noći kad umrem
4. Magla
5. Ti si mi u krvi
6. Tvoje nježne godine
7. Azra
8. Šta bi mi bez nas
9. Što te nema
10. Galeb i ja
11. Priča o Vasi Ladačkom
12. A sad adio