Nova predstava za mele bebe u Maloj sceni!

Kazalište Mala scena, u suradnji s kazalištem ActLab iz Zagreba, premijerno će izvesti predstavu za najmlađe gledatelje (one od 1,5 godine na više): PRIČA O VODI, autora Jelene Vukmirice i Marka Makovičića. Ovaj glumački i bračni par odlučio je napraviti predstavu o vodi kao elementu koji pokreće i daje život. Redateljica Jelena Vukmirica o predstavi kaže: „Voda teče, neuhvatljiva je i tvrdoglava, ne da se tlačiti, uvijek pronalazi put, utažuje žeđ, čisti, stvara glazbu, čuva bebu u trbuhu, omogućuje život svim živim bićima – voda nadahnjuje!“

Predstava “Priča o vodi” inspirirana je karakterom vode i mogućnostima koje ona pruža za igru. Autorima i izvođačima voda predstavlja neiscrpan izvor mašte, igre i zabave; kroz kazališnu igru istražuju i upoznaju sve njezine aspekte ulazeći u čarobni vodeni svijet gdje voda postaje prijatelj i partner u igri.
Jelena i Marko, koji (u alternaciji) u predstavi i igraju, uživljavaju se u dječju perspektivu nadahnuti igrom vlastita djeteta, njegovom neizmjernom radošću i oduševljenjem nečim naizgled tako jednostavnim kao što je – sićušna kapljica vode.
Kostime za predstavu osmislila je Hana Letica, scenografiju Petra Held, svjetlo je oblikovanja Željka Šaravanja, likovno oblikovanje osmislio je Damjan Uzelac, a fotografkinja je Ana Šesto.Predstava je nastala zahvaljujući sponzorskoj potpori STUDENE te ostalih sponzora kazališta Mala scena u sezoni 2011./2012.: B.net, Ador, Kaligraf te Slatka tajna. Mala scena jedino je kazalište u Hrvatskoj koje kontinuirano producira predstave za najmlađe gledatelje od 2002. godine („Priča o oblaku“, „Priča o kotaču“ te „Priča o svjetlu“), a ova se vrsta kazališta izvodi za najviše 40 gledatelja (uključujući o dorasle).Mala scena i ActLab članovi su Mreže neovisnih kazališta i kazališnih družina u Republici Hrvatskoj te je ova produkcijska suradnja proistekla iz potrebe za povezivanjem na neovisnoj kazališnoj sceni.Raspored igranja naše nove predstave za bebe možete pogledati na www.mala-scena.hr a svečana će se praizvedba održati u četvrtak, 3. studenoga u 17 sati.