Novi CD u prodaji: Borna Šercar trio feat. Sabrina – EVENT!!!

Borna Šercar je nakon uspješnog albuma “A Little Book of Notes” (2010.), koji je nagrađen Porinom u kategoriji klasike i jazza, okupio Trio – koji uz njega čine Zvjezdan i Vedran Ružić – i u suradnji s mladom pjevačicom prelijepog glasa Sabrinom snimio album “Event”. Kao što i sam naziv sugerira riječ je o albumu uz koji je dobra zabava i atmosfera zajamčena i koji je nastao ad hoc, kao zapis jednog eventa na kojem su se glazbenici odlično zabavili. Album donosi poznate pjesme, no Borna Šercar Trio feat. Sabrina odabrani su materijal ipak odlučili malo pomaknuti, bilo s ritmom, bilo s harmonijom, i dati pjesmama s albuma umjetničku notu i atmosferu.

“Stvarno smo uživali snimajući ovaj materijal. U proljeće 2011. godine smo neplanirano odsvirali zajedno jedan event – nešto što, sasvim iskreno, umjetnički nije prezahtjevno za nas muzičare. Opet sasvim neplanirano, na tom se eventu dogodio event bar što se nas muzičara tiče – Sabrine, Zvjezdana, Vedrana i mene. Na svirku smo došli bez probe, a zapravo se međusobno nismo niti poznavalii … bez ikakvih priprema, proba ili dogovora na tom se eventu dogodila glazba. Ponesen takvim neočekivanim eventom dogovorio sam snimanje u Rijeci… bez probe… bez ikakvog dogovora… Rezultat je ovaj CD…”, zabilježio je Borna Šercar u knjižici albuma.Ostvariti sinergiju jazza i popa, na način suživota dvaju žanrova, ali da pritom svaki zadrži neka svoja bitna svojstva bila je osnovna ideja Borne Šercara prilikom stvaranja ovog albuma. Album otvara evergreen “Son of a Preacher Man”, slijedi autorska pjesma “100 godina samoće”, ujedno i prvi singl s ovog izdanja, potom “Overjoyed” glazbene legende Stevieja Wondera. Na albumu, koji donosi ukupno 12 pjesama, izmjenjuju se domaći i strani hitovi pa je tu uvrštena i Gibonnijeva “Tempera”, “Fields of Gold” Stinga, “Tamo gdje je sve po mom” Jinxa, “Smooth Operator” Sade, Yammatova “Putujem”… Glazbenici su svakoj pjesmi nastojali dati neki svoj pečat pa je tako “Tempera”, za razliku od originala, obrađena u furioznom drum’n’bass ritmu, vodeći se idejom da hrabrost u glazbi otvara neke nove obzore.
Event su stvorili Borna Šercar za bubnjevima, klavijaturist Zvjezdan Ružić, kontrabasist Vedran Ružić i pjevačica Sabrina Hebiri.