Novo u prodaji – Miro Kadoić “Free Point”!

Jazz multiinstrumentalist (saksofonist, klarinetist i flautist) Miro Kadoić objavio je novi album “Free Point” snimljen sa slovenskim jazz glazbenicima te dugogodišnjim suradnikom, zagrebačkim gitaristom Ivanom Kapecom kao gostom u nekoliko izvedbi.Nakon što se u osamdesetim godinama prošloga stoljeća potvrdio kao jedan od najnadarenijih hrvatskih jazz glazbenika, Kadoić je svoje jazz vještine usavršavao u New Yorku, ali i godinama svirajući u Big Bandu RTV Slovenija. Kao član tog orkestra stekao je ogromno iskustvo ostvarivši suradnje s vodećim svjetskim skladateljima, aranžerima, dirigentima i solistima, ali i upoznajući se s aktualnim kretanjima na svjetskoj jazz sceni.

U tom je razdoblju, od 1993. do 2005., stekao suradnike u vodećim slovenskim glazbenicima s kojima je nastavio svirati i po povratku u Hrvatsku, primjerice u vlastitim sastavima Ten Directions i Mirokado orkestar. 2008. godine, s kvartetom u kojem sviraju mlađi hrvatski glazbenici snimio je album “Monster In The Garden”.
“I ovim se albumom Kadoić predstavlja kao kompletan jazz glazbenik koji poput kakvog istražitelja, odvjetnika, suca pažljivo i zrelo promišlja sve segmente glazbenog djela, od sumnje na počinjenje djela (osmišljavanja koncepta), preko optužbe (skladateljske maštovitosti) i izlaganja obrane ili tužitelja (vlastitog načina iščitavanja djela) do osude (aranžmana) i egzekucije (provedbe svojih zamisli u suradnji s članovima sastava).
Svaki od ovih segmenata u sudskom procesu ‘protiv’ jazz glazbe ima uporište u glazbenoj potkovanosti, ali i kreativnosti, razigranosti… U svojoj razigranosti Kadoić i prijatelji poput djece u igri zaboravljaju na tehničke mogućnosti svojih igračaka – glazbala. Ona im služe za ostvarenje svih svojih maštarija, da se uz njihovu pomoć dobro zabave, da naprave sve što su zamislili iako tako nešto nikad nitko možda nije uspio smisliti.” piše o albumu Davor Hrvoj, vodeći autoritet na polju domaćeg jazz novinarstva.
Zagrebačka promocija novog albuma dogodit će se u srijedu 19. listopada u 20:30 sati
u glazbenoj knjižari Rockmark.