Dođite sutra na 19.klapski glazbeni susret

Dođite sutra na 19. ”Bašćinske glase”, tradicionalni glazbeni susret koji krajem svakog mjeseca studenog u Rijeci okuplja najbolje hrvatske klape.Ovaj je susret jedina klapska manifestacija u županiji, time i u gradu Rijeci koja je održala tradiciju dugu, sada već 19. godina, te se s ponosom identificira kao program očuvanja hrvatske kulturne i glazbene baštine čiju su vrijednost od samog početka prepoznali Grad Rijeka, matična Županija, te Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, ali i brojne klape koje nastup na ovom susretu smatraju prestižnim na koncu sezone . Da je riječ o zaista posebnoj manifestaciji koja baštini hrvatski identitet dokazuje i činjenica da sve klape koje nastupaju, svoj repertoar izvode a capella (bez pratnje instrumenta), a takav način pjevanja u Dalmaciji i u hrvatskim mjestima uz more seže još u 15. i 16. stoljeće.


Klapsko a capella pjevanje danas je najrašireniji i najpopularniji oblik folklorne, vokalne glazbe. Susret se održava od 1992. godine, uz neprekidnu potporu Odjela gradske uprave za kulturu Grada Rijeke.Voditelj večeri biti će Joso Krmpotić (Radio Rijeka), a poseban gost biti će Vokalisti Salone.
NASTUPAJU:
ženske klape:
Kolapjanke, Sisak
Luka, Rijeka
Kastav, Kastav
muške klape:
Podvorje, Kaštel Sućurac
Pinguentum, Buzet
Šufit, Split
Kastav, Kastav
Puntari, Omiš
Bunari, Vodice
Na ovom vrhunskom glazbenom susretu bit će ujedno i promocija albuma 18. ”Bašćinski glasi”, koji je izašao u izdanju Scardone, koja je već nekoliko godina izdavač „Bašćinskih glasa“.