MEDVJEDI SKUPILI 20.000 KN NA VEČERI DOBRIH DJELA

Medvjedi su u četvrtak zajedno s UNICEF-om pružili ruku onim najkrhkijima – djeci. Na gala događaju ”Večer dobrih djela”, humanitarne večere za djecu s teškoćama u razvoju koja je održana u zagrebačkom Muzeju Mimara, KHL Medveščak Zagreb skupio je 20.000 kn!
Naime, tijekom humanitarne večere održana je tradicionalna dobrotvorna Aukcija jedinstvenih iskustava koju organizira UNICEF u suradnji sa svojim partnerima i prijateljima, a ove godine je bila pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića. Uzvanici i gosti tako su imali priliku licitirati neko od ponuđenih jedinstvenih iskustava. Jedno od tih jedinstvenih iskustava bilo je i počasno bacanje paka na utakmici Medveščaka u Areni Zagreb pred 15.000 ljudi u sklopu hokejaškog spektakla Arena Ice Fever koji će se održati u siječnju 2012. Tu čast do sada su imali najveći hrvatski sportaši i sportašice:  tenisači Mario Ančić i Marin Čilić, gimnastičar Mario Možnik, zlatni veslački četverac, proslavljeni hrvatski vaterpolski reprezentativac Petar Muslim, vratar Dinama Ivan Kelava te brojni drugi uz svjetsku hokejsku legendu Stevea Gatzosa.

Medveščakova licitacija postigla je najveći uspjeh jer je s početnih 5.000 kn vrijednosti licitacije u neodlučnoj borbi licitirana suma od 20.000 kn koju je izdvojila tvrtka Digitel Komunikacije. Licitirano iskustvo uključuje i dvije VIP ulaznice za sve utakmice, njih ukupno 7, koje će se odigrati u Areni Zagreb.Osim počasnog bacanja paka na Medveščakovoj utakmici, od jedinstvenih iskustava na aukciji su bili ponuđeni i posjet UNICEF-ovim programima u Africi, odlazak na Olimpijske igre u London 2012. i posjet kući u kojoj će biti smješteni hrvatski sportaši te ulogu u serijalu Nove TV ”Larin izbor”.Kupnjom ulaznica, Aukcijom jedinstvenih iskustava i humanitarnim donacijama tijekom večeri je skupljeno 264.700 kn, a sva sredstva namijenjena su UNICEF-ovoj akciji ”Prve tri su najvažnije” kojom se stvara mreža podrške za djecu s teškoćama u razvoju i njihove roditelje.