9. Human Rights Film Festival!

Deveto izdanje HRFF-a, festivala filma o ljudskim pravima, održat će se od 5. do 10. prosinca u zagrebačkom kinu Europa i Dokukinu Croatia u organizaciji Multimedijalnog instituta i Udruženja za razvoj kulture “URK”. U suradnji s udrugom Filmaktiv selekcija iz programa bit će prikazana i u riječkom Art-kinu Croatia od 12. do 16. prosinca. Tematski fokus ovogodišnjeg festivala je zemlja – kao pitanje ekologije, ekonomije i politike. Nakon što su prošla izdanja festivala propitivala teme gradskog prostora i javnosti, na ovogodišnjem HRFF-u pažnju usmjeravamo na zemlju iz perspektive tla, zemljišta i teritorija.

Pored filmskog programa, 9. HRFF uključuje i diskusije, dva koncerta te popratni sadržaj realiziran u suradnji sa Amnesty International Hrvatske. Ulaz na kompletan filmski program je slobodan!
Dokumentarac “Nasamareni ste!’” (“You’ve been Trumped”) autora Anthonyja Baxtera otvara deveto izdanje Human Rights Film Festivala u ponedjeljak, 05. prosinca u 20 sati u kinu Europa. Spomenuti film od svoje premijere izaziva golemu pažnju javnosti kao novo poglavlje u priči o borbi aktivističkih Davida protiv kapitalističkog Golijata.Više o festivalu saznajte na humanrightsfestival.org.