Bruno Krajcar feat. Nataša Petrić Tasha – ‘Come rejoice’

Bruno Krajcar je u suradnji sa Natašom Petrić Tashom, vokalnom solisticom grupe The Bastardz, završio snimanje božićne pjesme „Come rejoice“, koja je obrada hrvatske narodne skladbe “Radujte se narodi”.
Engleski prepjev pjesme napravio je jedan od naših najznačajnijih suvremenih pjesnika, Daniel Načinović. Harmonijska i ritam obrada napravljena je po uzoru na američke jazz standarde, a ekipa glazbenika koja je snimila pjesmu je Brunin prateći band u sastavu Vedran Vojnić na bubnjevima, Nenad Mirt na basu, Aleksandra Sashka Živadinović na violini i Denis Razumović Razz na sopran saksofonu.


Za samu pjesmu Bruno kaže: “Naše tradicijske pjesme karakteriziraju jednostavne melodije iz koje izvire radost i ljepota Božića. Upravo je hrvatska narodna glazbena riznica u svijetu najbogatija božićnim popijevkama. Istovremeno, svijest o tom segmentu naše kulturne baštine nedovoljno je valorizirana, poglavito među mladom populacijom. Iz tih razloga započeo sam muzikološki projekt glazbene obrade i prepjeva naših pjesama na najveće svjetske strane jezike“.Pjesmu je na Radio Puli snimio ton majstor Aldo Spada Ptica. Prateće vokale otpjevala je Martina Majerle a snimljeni su u riječkom studiu „Maraton“ kod Olje Dešića.