Ja i Ti – novi projekt iz IDM-ove kuhinje

Ja i Ti, iliti Jana i Tin, iliti Jana Valdevit i Tin Ostreš, sreli su se jednog lijepog dana u studiju IDM Music-a, svak’ o svom poslu.Kako to obično biva, uskoro je usljedila spika “Ej, čuj ovo, e a čuj ti ovo”… “Znaš, pa mogli bi mi probat’ nekaj zajedno napravit’ “… i tako sasvim spontano dvoje ljudi “o svom poslu” našlo se u “istom poslu”: “elektroničarka” i “rocker”, “ranoranioc” i “kasnospavaoc”, žensko i muško odlučil su po ko zna koji put udružiti snage u glazbenom stvaralaštvu, ovoga puta bez žanrovskih odrednica.Samo nebo zna gdje će ih sve to dovesti, a bome i sve nas zajedno sa njima. Zato naćulite uši, jer kroz koji tjedan Ja i Ti izdaju svoj prvi singl kojim će predstaviti svoj najnoviji projekt!

(Ja) Jana Yannah Valdevit –  multitalentirana je hrvatska vokalistica, producentica, klaviristica, skladateljica i aranžerka, koja se glazbom počinje baviti još u sedmoj godini. Od devetnaeste godine počinje aktivno nastupati kao jazz vokal, od gostovanja s big bandom HRT-a do niza jazz nastupa, a u posljednjih 10 godina posvećuje se glazbenoj produkciji i objavljuje mnogobrojna internacionalna izdanja te surađuje s producentima kao što su Zed Bias, At Jazz i mnogi drugi. Yannah je poznata i kao dio dvojca “Eddy meets Yannah”, uz osnivača klupskog programa “Kontrapunkt”, Edija Ramića, s kojim je nastupala diljem svijeta, a veliki uspjeh slavu postigli su i u dalekom Japanu.Yannah uskoro ubjavljuje i samostalni kantautorski elektronski album na britanskom labelu “Tru Thoughts”.
(Ti) Tin Ejđer Ostreš – bubnjar je i producent koji svira i surađuje s mnoštvom hrvatskih grupa kao što su: Pipschips&videoclips, Meritas, Darko Rundek, Psihomodo pop, Jelena Radan, Lea Dekleva i Luka Nižetić, pa čak i internacionalno s hollywoodskim glumcem Haroldom Perrineauom, američkim reperom Masta Aceom, Terryjem Leejem Haleom i drugima. Tin se još u 4. razredu osnovne škole našao u prvom (školskom) bendu i od tada pa sve do danas “igrao” se glazbom kroz sve moguće žanrove i stilove te se trudio u glazbi, kao i inaće u životu biti što otvoreniji i ne postavljati si granice u kreativnosti.Ako ga baš morate strpat u jednu ladicu,neka na njoj piše “POP”,šta god to kome značilo.