Premijera pjesme „Opet“ kantautorice Nine Romić

Danas je na  2. programu hrvatskg radija  u emisiji Turki party Nina Romić imala premijeru pjesme „Opet“.Nina  je „spiritus moves“ kantautorske scene, nježno biće koje sjetno prebire po akustičnoj Gretch gitari i pritom s razornom emotivnošću pjeva o prekinutim vezama, nerazumijevanju, šutnji, mraku.. Dvije godine po objavljivanju debitantskog albuma „Daljine“ (koji je po brojnim recenzijama svrstan u 5 najboljih domaćih albuma te godine), Nina nas vodi korak dalje u nešto drugačiji unutarnji svijet, pa nam je velika čast predstaviti njen novi singl „Opet“!

Još jednom je autorica teksta i glazbe sama Nina, dok su za aranžman uz Ninu svoj obol dali i neki novi/stari suradnici. Ako ste pratili Ninin rad, mogli ste primjetiti da je dugo i pomno birala suradnike, jer pogoditi njen senzibilitet, njen karakter, njenu predanost glazbi nije uvijek jednostavan zadatak. Damjan Čakmak bio je i ostao Ninin suradnik, a uz njega još dva mladića obilježila su novo poglavlje u diskografskom životu: Frederic Lange i Petar Cvahte. Petar je novi član – bubnjar (do sada tog instrumenta nije bio u postavi benda), koji doduše nije aktivno sudjelovao u nastanku pjesme „Opet“ (umjesto njega bubanj je u studio snimio Igor Bušljeta), ali je sudjelovao u revitalizaciji te pjesme. Naime, u Nininoj pjesmarici taj tekst postoji već duže vrijeme, ali tek su uz pomoć Nininih glazbenih suradnika i novi električniji zvuk ti stihovi dobili „krila“.
Novi studijski album Nine Romić zvat će se „Ptice“ i u boljim prodavaonicama glazbe naći će te ga u drugoj polovici ožujka. Novi audio materijala ponovo uključuje jedantradicionalni napjev, pjesmu “Ruža”; podsjetimo na debitantskom albumu to je bila pjesma “Zvira voda”. Karakter ovih pjesama drugačiji je, zvuk je konkretniji i izražajniji, no nipošto pretenciozan i uvijek dosljedan Nininoj izravnosti i jednostavnosti.
Nina Romić nastupa s pratećim glazbenicima Damjanom Čakmakom na električnoj gitari, Fredericom Langeom na klavijaurama i harmonici, te Petrom Cvahteom na bubnju.